Nieuws

Derby van het noorden, Veracles vs Donitas

Derby van het noorden, Veracles vs Donitas

Voor de 12e wedstrijd van de competitie speelde Veracles een uitwedstrijd thuis. Oftewel de derby van het noorden. Guts & Gusto Donitas D1 tegen Get Fit Girl Veracles D1. Ook al staan beide teams ver van elkaar gescheiden op de ranglijst, de derby is een wedstrijd op zich.

Veracles had bij de wedstrijdbespreking één taak meegekregen: vlijm en vlijmscherp beginnen. Zo gezegd zo gedaan: de eerste set ging los en na een prachtige serve serie van Wies van Solkema stond de teller op 1-6. Een goed en scherp begin resulteerde in een vlammende start. Veracles wist dit gedurende de set vast te houden en daardoor de score verder uit te breiden. Alles wat de speelsters van Veracles aanraakten, veranderde in goud. Bij een 3-10 achterstand waren er al twee time-outs ingezet door de coach van Donitas met een poging het tij te keren. Echter, was het dweilen met de kraan open want wat er ook geprobeerd werd door Donitas, de punten werden maar aan één kant binnen gesleept. Veracles gaf gas bij en wisten zonder problemen set 1 met 15-25 te winnen.

De vlammende start van Veracles zorgde ervoor dat de scherpe gefocuste sfeer iets afzakte. Hierdoor begon de 2e set een stuk spannender. Waar Donitas de eerste set niks te zeggen had, konden ze nu bij blijven met de punten. De overvolle tribunes (met voornamelijk Veracles publiek) lieten zien wat ze waard waren en gingen achter hun team staan. Met een eind stand van 23-25 ging ook deze set naar Veracles.

De derde set moest en zou beter. De dames van Veracles pepten elkaar op en waren gebrand op de winst. De start was wederom een sterke serve serie van Wies, die een duidelijk target had gevonden. Bij een stand van 0 tegen 4 werd de eerste time out van Donitas afgedwongen. Echter wist Veracles van geen ophouden en sloeg de één naar de andere bal binnen. Bij al een eerdere dubbele wissel in set 1 mocht Sanne de Ruiter haar debuut maken na haar blessure. In de derde set stond Sanne in de basis en kon ze laten zien wat ze waard was. Bij een set stand van 7-19 was het duidelijk, Veracles was een maatje te groot voor Donitas. Met een eind stand van 12-25 ging de derde set, en daarbij dus ook de wedstrijd, naar Veracles. Met 0-3 winst naar in de broek was de strijd was voorbij en kon het feest losbarsten. Met de nederlagen van onze concurrenten en onze eigen zege konden we gaan genieten van het weekend. 

Aankomende zaterdag spelen we om 20:00 thuis tegen SV Dynamo. We hopen jullie daar in de Groene Hel te zien!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen