Nieuws

Get Fit Girl/Veracles Dames 1 VS. De Berenkuil/Sudosa-Desto DS2

Zaterdagavond 16 maart stond voor Get Fit Girl/Veracles Dames 1 een erg belangrijke wedstrijd op de planning, namelijk tegen De Berenkuil/Sudosa-Desto DS2. Zij bezitten de derde plek in de competitie, dus het winnen van deze wedstrijd zou voor ons een grote stap richting het kampioenschap zijn.

De eerste set begonnen we goed, de passjes van Mirthe, Noëlle en Carmen kwamen goed aan en de aanvallers wisten bijna elke bal te scoren. Dit resulteerde in een comfortabele 8-3 voorsprong. Na een time-out van Sudosa begon het bij onze tegenstander ook wat beter te draaien, wat ervoor zorgde dat ze terugkwamen en bij 11-10 hadden ze zelfs de voorsprong te pakken. Aan het einde van de set bleef het gelijk op gaan, maar Sudosa trok aan het langste eind en won de eerste set met 23-25.

In de tweede set ging het weer erg lang gelijk op, tot een stand van 14-14. Hierna liep Sudosa door middel van een goeie service serie en sterke aanvallen uit naar 14-19. We wisten dat het een lastige taak zou worden om deze set nog binnen te halen, maar we waren bereid om er hard voor te vechten. Dat deden we ook zeker, maar helaas bleef Sudosa de voorsprong houden en eindigde de set in 19-25.

Nu we 0-2 achterstonden, moest er echt een knop omgezet worden om nog punten in Groningen te houden vandaag. Helaas lukte het ons niet om die knop snel genoeg te vinden, want we begonnen deze derde set meteen met een 1-6 achterstand. We kwamen achter met 6-12, waarna onze Amerikaanse Kelsi in het veld kwam. Zij serveerde 4 aces op rij, waardoor we nog terugkwamen naar 10-12. Dit zorgde ervoor dat het de hele set nog heel erg spannend bleef, maar helaas was het niet genoeg om het verlies te voorkomen. De derde set ging met 22-25 wederom naar onze tegenstander, wat resulteerde in een 0-3 verlies.

Ondanks deze mindere wedstrijd van onze kant, moeten we toegeven dat Sudosa een erg sterke wedstrijd speelde en de punten verdiende! Nu is het tijd om de koppen bij elkaar te steken en komende zaterdag in Apeldoorn weer alles te geven in de wedstrijd tegen Alterno. Hopelijk tot dan!