Nieuws

Get Fit Girl/Veracles DS1 tegen SV Dynamo Apeldoorn DS2

Voor de 13e wedstrijd van het seizoen speelde we weer een thuiswedstrijd in de groene hel.
Tegenstander SV Dynamo stond op het programma. Ook al staan deze op de 9e plek in de
competitie, Dynamo is zeker een geduchte tegenstander. 1,5 uur voor de start van de wedstrijd
kwam het bericht dat een deel van de selectie van Dynamo vast stond in een file, dit op nog zeker een
uur rijden van het hoge noorden! Het werd dus spannend hoeveel van de selectie op tijd zouden zijn.
Net bij het inslaan was de selectie compleet en kon de wedstrijd op de afgesproken tijd beginnen.

Na een zeer moeizame start van Veracles had deze beide time-outs al nodig, met
de stand nog onder de 10 punten. SV Dynamo was sterk begonnen en trok op alle vlakken aan het
langste eind. Veracles kon maar moeizaam dichterbij Dynamo komen en beide teams maakte het
elkaar lastig. Toch wist Veracles langszij te komen om de set binnen te slepen. Met een spannend
einde werd het 28-26.

Het was duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden voor Veracles en dus moesten ze aan de
bak. Alleen ook bij de tweede set kon Veralces maar moeilijk in hun spel komen. Er werden veel serve fouten
gemaakt en aanvallend werd er weinig gescoord. SV Dynamo kon een gat slaan in de score
en Veracles had de veel moeite die te dichten. SV Dynamo was gebrand om de set binnen te
slepen. Dit lukte hen ook met een uiteindelijk set stand van 21-25.

Bij een 1-1 tussenstand in sets, lag alles weer open. Er moest iets gebeuren bij Veracles om niet de punten uit handen
te geven. Veracles begon daarom scherp en waar Dynamo in de tweede set een voorsprong pakte deed Veracles dit nu.
Bij een 22-15 leek de uitslag bekend. Toch werd de set nog onnodig spannend en werd het uiteindelijk 25-19.

In de vierde set ging het over en weer. Beide teams maakten veel fouten en scoorden ook weinig punten. Veracles kon hierbij aan het einde van de set de leiding nemen en wist het dit keer goed af te maken. De uiteindelijke set stand was 25-21 en dit resulteerde in een 3-1 winst.
Zaterdag 3 februari spelen we een uit wedstrijd tegen de Krekkers. Reizen jullie mee naar het mooie Mariaparochie?