Vertrouwenscontactpersonen

Vertrouwenscontactpersonen


Binnen onze vereniging zijn drie vertrouwenscontactpersonen aangesteld, namelijk Griselle Storteboom, Mandy Verhoef en Thomas Kuperus. 

De taak van de vertrouwenscontactpersonen omvat het opvangen van slachtoffers van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag van leden van de vereniging of personen die een nauwe band hebben met de vereniging, indien dit gedrag zich in de context van de vereniging heeft afgespeeld. Daarnaast is de vertrouwenscontactpersoon beschikbaar voor situaties betrekking hebbend op de vereniging die je liever niet met het bestuur wilt bespreken. De vertrouwenscontactpersoon zal namelijk altijd een neutrale houding aannemen en is onafhankelijk van het bestuur.

De vertrouwenscontactpersonen zijn laagdrempelig aanspreekbaar, mochten er vragen of zorgen zijn bij incidenten. Belangrijk om te weten is dat de vertrouwenscontactpersonen niet verantwoordelijk zijn voor de oplossing van een incident. Wel luisteren ze aandachtig naar je verhaal en kijken ze samen met je welke vervolgstappen er mogelijk zijn. Zij kunnen je ook doorverwijzen naar externe partijen.

De inhoud van de gesprekken zal altijd vertrouwelijk blijven. Wel is de vertrouwenscontactpersoon verplicht om een notitie van het gesprek te maken en dit te delen met het bestuur. Je mag zelf bepalen wat er precies in deze notitie komt te staan. Dit mag natuurlijk ook anoniem.Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Bestuurders en begeleiders/trainers/coaches van sportverenigingen zijn verplicht om vermoedens van seksuele intimidatie en misbruik te melden. Ben jij een begeleider, trainer of coach en heb jij een vermoeden van seksuele intimidatie of misbruik? Of ben je dit niet, maar wil je wel graag een melding doen? Meld dit dan bij het bestuur. Zij zullen er voor zorgen dat dit gemeld wordt bij de Nevobo en Centrum Veilige Sport Nederland. Websites

Heb jij grensoverschrijdend of ongewenst gedrag meegemaakt, gezien of gehoord wat je graag wilt melden bij het Centrum Veilige Sport Nederland of de Nevobo, maar durf je dit niet bij het bestuur of een vertrouwenscontactpersoon te melden? Je mag ook altijd anoniem je melding doen via de Speak-Up chat. Dit bericht komt dan bij Centrum Veilige Sport Nederland en de Nevobo terecht en er zal gekeken worden naar wat de vervolgstappen zijn. De chat van Speak Up bereik je via https://www.speakupfeedback.eu/web/volleybal/nl.


Wil je geen melding doen, maar wil je wel graag met iemand praten over wat je hebt meegemaakt of gehoord? Via de chat van Fier kun je anoniem je verhaal delen met een hulpverlener. De medewerkers luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat graag wilt. De chat bereik je door op de volgende link te klikken: https://chatmetfiersport.fier.nl/.Contactgegevens Vertrouwenscontactpersonen

Mocht je graag in contact komen met een van onze vertrouwenscontactpersonen? Dat kan met onderstaande gegevens. Gelieve alleen te bellen tussen 10 en 18 uur. Bij spoedgevallen kan er natuurlijk altijd een uitzondering worden gemaakt. Stuur gerust een appje of mailtje mocht je niemand aan de telefoon krijgen, dan zal Griselle, Mandy of Thomas je zo snel mogelijk proberen te bereiken.


Contactgegevens Griselle Storteboom
Telefoonnummer: ​​​06-21706949
E-mailadres: vcp@veracles.nl

Contactgegevens Mandy Verhoef
Telefoonnummer: 06-20467620
E-mailadres: vcp@veracles.nl 

Contactgegevens Thomas Kuperus
Telefoonnummer: 06-41288206
E-mailadres: vcp@veracles.nl 


Wil je liever niet met de vertrouwenscontactpersonen van Veracles praten, maar wil je wel graag je verhaal kwijt? Je kunt ook met de vertrouwenscontactpersoon van de ACLO of de Nevobo praten. Meer informatie vind je door op de linkjes te klikken.

WhatsApp_Image_2022-10-26_at_12.44.59.jpeg
WhatsApp_Image_2022-10-26_at_16.42.18.jpeg

Griselle Storteboom


Hoi allemaal,

Ik ben Griselle Storteboom, maar binnen de vereniging vaak beter bekend als Hans. Hoe ik aan die bijnaam kom vraag je je dan waarschijnlijk af? Dat is gekomen toen ik de overstap heb gemaakt van de weekdames naar een weekendteam. Er werd mij gevraagd of ik niet een bijnaam had, omdat Griselle veel te lang is voor in het veld. Mijn zus (Aline voor de langerzittenden) en zusje (Bernice, vorig jaar D9) noemen mij meestal ‘G’  of ‘Gri’ maar dat vond mijn nieuwe team niet echt wat. Ik ben vernoemd naar mijn oma, Grietje. Het sprookje ‘Hans & Grietje’ werd al snel geroepen en omdat er in het team vooral meiden zaten met een mannen bijnaam kreeg ik logischerwijs Hans toebedeeld. Fun fact: in de sporthal reageer ik ook beter op het moment dat iemand Hans roept dan wanneer iemand me ‘gewoon’ Griselle noemt. 

Momenteel speel ik in Dames 5, op de mooiste positie, spelverdeler. Ik ben opgegroeid in Leek en heb in mijn jeugd bij Impala gespeeld. Ik ben momenteel 1 van de langstzittende leden binnen Veracles en al lid sinds 2015. Naast het volleyballen sta ik ook als trainer op het veld en mag ik dit jaar dames 10 lastig vallen met mijn geschreeuw. Want schreeuwen, dat kan ik als de beste. Voornamelijk als de spellie moet lopen op het moment van een vrije bal. Maar naast luid, ben ik vaak ook de moeder van het team. Zorg ik ervoor dat er geen dingen worden vergeten en krijg je een persoonlijke peptalk in het veld als je daar behoefte aan hebt. 


Na 3 jaar samen training te hebben gegeven sta ik er momenteel weer alleen voor. Mijn vriend die ik heb ontmoet dankzij Veracles is inmiddels met zijn burgerteam vertrokken naar Oranje Nassau. En nee, we hebben niet al die tijd een relatie gehad en konden we het blijkbaar toch goed verbloemen. Want vorig jaar waren er in dames 8 een paar meiden erg verrast toen we elkaar een kus gaven. Ander fun fact: we hebben een relatie sinds V-Weekend 2021. Wat een mooie dingen je allemaal wel niet mee maakt bij Veracles…

Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de Hanze en heb daar Social Work gedaan. Omdat ik van uitdagingen hou, ben ik vervolgens nog een pre-master gaan doen aan de SPO. Momenteel ben ik de master Orthopedagogiek aan de RUG aan het afronden. Thesis en ik zijn alleen niet echt vrienden. Je kent het wel ;). Daarnaast werk ik in de specialistische jeugdzorg met jongeren waarbij er sprake is van ASS (autisme spectrum stoornis)diagnose, angststoornissen of hoogbegaafdheid. Momenteel focus ik me vooral op het jonge kind en begeleid ik kids tussen de 6 en 12 jaar. 

Dingen waar ik erg gelukkig van wordt zijn gezelschapsspelletjes (ik heb een hele kast vol), speciaalbiertjes drinken in De Koffer, naar de sauna gaan en D&D spelen.  

Ik hoop dat jullie mij wat beter hebben leren kennen en mochten er vragen zijn of andere dingen dan hoor ik graag van jullie!

Lieve groene groetjes,
Griselle/ Hans

Mandy Verhoef


Hoi! Ik ben Mandy en ik zal mezelf even kort voorstellen zodat je een beetje een beeld hebt van wie ik ben. 

Ik ben 21 jaar oud en kom uit Emmen. Inmiddels woon ik alweer dik 3 jaar in Groningen en dat is ook hoelang ik al bij deze mooie groene vereniging zit. Dit jaar speel ik voor het tweede jaar als PL in dames 11. Op de borrels, feestjes en thuisspeeldagen ben ik vrijwel altijd te vinden. Als je iemand MAND hoort schreeuwen, dan is dit waarschijnlijk naar mij, want mand is mijn bijnaam binnen Veracles. Verder zou je mij binnen Veracles kunnen kennen via het DKV toernooi, ik heb namelijk als secretaris in de organisatie van dit leuke toernooi gezeten!

Naast volleyballen bij Veracles, sport ik ook nog bij schaatsvereniging Tjas. Verder vind ik het leuk om te wandelen, muziek te luisteren, met vrienden te borrelen of een hardloopschemaatje te volgen wanneer ik hier eens in de zoveel tijd weer de motivatie voor vind. Vooral wanneer het regent is deze motivatie namelijk ver te zoeken. 

Waarom ben ik nou vertrouwencontactspersoon geworden? Heel simpel, ik wil je graag helpen waar mogelijk en ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft bij deze mooie groene vereniging. Ik zit nu in het vierde jaar van mijn drie jaar lange bachelor Psychologie. Vorig jaar heb ik een extra minor in Neuroscience gevolgd waardoor ik nu een halfjaartje uitloop heb, maar als het goed is heb ik in december mijn scriptie afgerond en kan ik hopelijk in februari aan mijn master Klinische Neuropsychologie beginnen! De afgelopen 2 jaar heb ik vanuit Team050 begeleiding gegeven aan jongeren die hulp nodig hadden bij het doen van de alledaagse dingen. Hierbij heb ik onder andere ervaring opgedaan met angststoornissen, ASS, depressie, zelfbeschadiging, agressie en schoolbegeleiding. Daarnaast heb ik ook nog een halfjaar mee mogen werken aan 2 onderzoeken als student-assistent bij de RUG. Eén onderzoek naar EMDR therapie bij sociale angst en één onderzoek naar terugval bij angst en depressie. 

Zit je ergens mee maar weet je niet goed of je contact op zal nemen? Twijfel dan vooral niet, ook al kan het soms (in je eigen ogen) nog zo onbenullig lijken. Daar ben ik immers vertrouwenscontactpersoon voor.
Als je vragen hebt of je wilt graag in vertrouwen contact opnemen dan kun je dit doen via bovenstaande gegevens.


WhatsApp_Image_2024-02-26_at_16.08.44_1.jpeg
Thomas Kuperus​​​​​​​

Hoi!

Ik ben Thomas, 27 (help) jaar oud en inmiddels bezig aan mijn vijfde seizoen bij Veracles. Inmiddels al ruim 2 jaar veroordeeld tot het burgerleven, maar nog steeds met heel veel plezier lid van Veracles! Doordeweeks werk ik als Business Strateeg bij een bedrijf dat apps ontwikkelt, en in het weekend sta ik nog met één been in het studentenleven. Binnen de vereniging speel ik als PL bij Heren 2, maar zou je me ook kunnen kennen als trainer/coach van Dames 5. Verder maak ik dit seizoen deel uit van de DTCH. Naast het volleyballen hou ik ervan om lekker te eten, te borrelen in de stad of een rustig avondje op de bank te hangen.

Een tijdje geleden ben ik door het bestuur benaderd om samen met Mandy en Griselle de rol van vertrouwenscontactpersoon in te vullen. Daar heb ik eigenlijk niet zo lang over getwijfeld. In mijn ogen is het belangrijk dat iedereen binnen Veracles zich op z’n gemak voelt en aan de bel kan trekken op het moment dat dat niet zo is.

Mocht er ooit ergens iets gebeuren waardoor jij overweegt om contact op te nemen, twijfel daar dan nooit over! Daar zijn we immers voor :)

Heb je vragen of behoefte om in vertrouwen contact op te nemen? Bel of mail dan gerust! M’n contactgegevens staan hier boven.