Scheidsrechters & trainers

Volleybal is natuurlijk de mooiste sport die er is. Niet alleen om zelf te spelen, maar ook om op bredere schaal bij betrokken te zijn. En het mooiste komt nog: je kunt er zelfs iets mee verdienen! Als scheidsrechter kun je zo’n €30,- per wedstrijd verdienen, en als trainer verdien je al snel minimaal €250,- per jaar. Meer informatie? Lees dan verder!


Scheidsrechter
Misschien heb je weleens met grote tegenzin op de bok gestaan omdat het jouw beurt was om de teamtaak uit te voeren, terwijl je fluiten eigenlijk helemaal niet leuk vond. Maar scheidsrechter worden heeft wel degelijk vele voordelen. Zo leer je met behulp van cursussen en meer ervaring het spel en de regels steeds beter kennen, wat in je voordeel kan werken als je zelf een wedstrijd speelt. Ook kun je vanaf de bok perfect zien wat er gebeurt in het veld en heb je dus eigenlijk de mooiste plek om een wedstrijd te kijken. En last but not least: op het moment dat je op hoger niveau gaat fluiten, kun je hier wat mee verdienen! 

VS3 scheidsrechters, oftewel, scheidsrechters bij de Promotieklasse en Derde Divisie, krijgen voor elke wedstrijd die ze fluiten €10,- van de Nevobo, €10,- van Veracles en een bedrag dat vaak ook neerkomt op €10,- van het team waarvoor ze fluiten. Dat werkt namelijk zo: teams vanaf de Promotieklasse hebben een verplichting richting de Nevobo om een scheidsrechter op dat niveau aan te leveren en in ruil daarvoor mogen ze dan op hun niveau blijven spelen. Als je dus VS3 scheidsrechter wordt bij Veracles, doe je hier een van de Veraclesteams vanaf de Promotieklasse een groot plezier mee. En je houd er ook nog eens zo’n €30,- per wedstrijd aan over!

Denk je nadat je dit leest: scheidsrechter worden, fluitje van een cent? Of heb je nog vragen over scheidsrechter worden? Neem dan contact op met de vicevoorzitter. Dit kan door een appje of via vicevoorzitter@veracles.nl.  


Trainer
Ook trainers zijn absoluut onmisbaar, en hiervoor geldt hetzelfde als voor scheidsrechters: door training te geven leer je ook een heleboel wat voor je eigen spel van pas kan komen. Ben je bang dat je niet hoog genoeg volleybalt om training te geven? Dat is nergens voor nodig! Op ieder niveau zijn trainers nodig en als blijkt dat het je goed bevalt, kun je op den duur VT-cursussen doen waarin je steeds meer leert over training geven. Zo kun je enorm groeien als trainer en aan steeds hogere teams training geven. Dat gaat natuurlijk ook gepaard met een oplopende vergoeding! De vergoedingen verschillen op basis van het niveau waarop je training geeft en hoeveel training je geeft, maar je verdient al snel €250,- per jaar en vanaf daar kan het bedrag hard oplopen naarmate je hogere teams training gaat geven en cursussen gaat volgen.

Maar wat misschien nog wel een betere motivatie is om trainer te worden, is de gezelligheid! Want naast je eigen team krijg je er een tweede team bij waar je biertjes mee kan drinken of waarmee je naar de feestjes kan als je eigen team afhaakt.

Zou trainer worden iets voor jou kunnen zijn, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van de TC’s. Dit kan door een appje of via tc@veracles.nl