Nieuws

3-2 Winst voor Veracles na een spannende match

Voor alweer de 9e wedstrijd van het seizoen mocht Get Fit Girl Veracles D1 voor het laatst in 2023
voor eigen publiek tegen Dros-Alterno in actie komen. Het publiek was dan ook in grote getalen
aanwezig want het zou een spannende wedstrijd worden. Na het eerste fluitsignaal kon de wedstrijd
beginnen. Dros-Alterno begon vele male sterker aan de wedstrijd. Veracles maakte veel eigen fouten
en kwam gemaakte afspraken niet na waardoor als snel tegen een achterstand aan werd gekeken. De
gehele eerste set was Veracles niet bij machten om de stand om te draaien. De eerste set ging dan
ook zonder al te veel tegenstribbelen 19-25 naar Dros-Alterno.

De tweede zet begon voor Veracles niet veel beter. Drie eigen fouten bracht de stand op 0-3 waarna
de eerste time-out een feit was. Het was wel duidelijk, dit ging geen gemakkelijk avondje worden.
Met het publiek letterlijk in de rug kwam Veracles punt voor punt beter in de wedstrijd. Ook al stond
Dros-Alterno zowel aanvallend als verdedigend als een huis toch wist Veracles langszij te komen en
de tweede set te winnen met 25-23.

In de derde set waren beide teams op stoom en ging het hard tegen hard. Achter elkaar vlogen de
mooie punten van weerskanten om de oren. Een zeer sterk blokkerend Alterno maakte het Veracles
zeer lastig om punten te score. Hoe spannender het werd in de set hoe crucialere fouten de scheids
ging maken. Bij beide teams werden ballen in gegeven die uit waren en andersom. De al zo kolkende
groene hel ging uit zijn dak en de spreekkoren richting de scheids konden niet uitblijven. Uiteindelijk
wist ook in deze set Veracles de set met 25-23 binnen te halen.

Met een 2-1 voorsprong in sets was het nu zaak de wedstrijd op slot te gooien en de punten in
Groningen te houden. Dros-Alterno dacht hier anders over en maakte zich op voor de vierde set.
Wederom een sterk spelend Alterno maakte het dat Veracles niet kon verslappen. Met nog maar
weinig wissel mogelijkheden kreeg Veracles het moeilijker en moeilijker. Bij 17-24 leek het dan ook
gespeeld. Echter probeerde Veracles er alles aan te doen en heel langzaam kwamen ze dichterbij.
Helaas was het gat te groot en bij een 22-24 werd er fout geserveerd en werd het publiek
getrakteerd op een vijf setter. Dros-Alterno won de 4 e set met 22-25.

De 5 e set was zoals de gehele wedstrijd, ontzettend spannend. Het publiek deed haar best en de
blaren waren zichtbaar van het trommelen. Bij 6-7 was het weer aan de scheids om een bal uit te
geven die duidelijk in was. Daardoor werd er van kant gewisseld bij 6-8. Veracles gaf alles en kwam
knap op een voorsprong van 13-12. De aanval van Alterno werd verdedigd, de set ging naar buiten
waarbij die zeer tactische tegen de handen van het blok werd geduwd waarna de bal buiten het veld
op de grond viel. Heerlijk 14-12, matchpoint!! Maar wat doet de scheids nu, hij geeft het punt aan
Alterno. Spelers, staf en publiek wist niet waar ze het zoeken moesten en de spreekwoordelijke
“vlam in de pan” was een feit. De tweede scheids die duidelijk wel zat op te letten ging uitleg geven
aan de eerste scheids. Dit moest wel een overtuigende spreekbeurt geweest zijn want na een gele
kaart voor de hoofdcoach en een speler van Veracles ging het punt alsnog naar Veracles. Ditmaal was
het de beurt aan Alterno om helemaal los te gaan. Ook hierbij kon een gele kaart niet uitblijven. Bij
14-12 sloeg Dros-Alterno de bal uit waarbij de zinderende wedstrijd erop zat.

Dros-Alterno bedankt voor de mooie pot maar de punten blijven deze keer in Groningen.
16 december spelen we alweer de laatste wedstrijd van de eerste helft. Ditmaal spelen we in
Amsterdam om 20:00 tegen US.