Nieuws

Bekerstunt Veracles tegen Oskam Taurus

Bekerstunt Veracles tegen Oskam Taurus

Afgelopen zaterdag speelde topdivisionist IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles tegen Eredivisionist Oskam Taurus en won het met 3-1. Hierdoor zullen de Groningers in de kwartfinale tegenover Sliedrecht Sport komen te staan.

Veracles mocht op een Donitas thuisspeeldag in de Struikhal spelen. Zoals verwacht kwam er minder Veraclespubliek opdagen, maar wel een boel Donitaters. De eerste set was Taurus goed onderweg om hun eerste overwinning te behalen, dit met verrassende aanmoediging van de blauw-gelen. Veracles leek nog niet helemaal wakker en de stand was na een paar punten 7-2 in het voordeel van Taurus. Daarna kwamen de groenen weer terug tot een gelijke stand (16-16). Er ontstonden wat slordigheden aan de kant van de thuisploeg en door eigen fouten werd deze set alsnog met 20-25 verloren.

Toch had Veracles het gevoel dat er zeker kansen waren en vol goede moed werd de tweede set gestart. Paula Veldman kwam erin op de diagonaalpositie en Laura Hamming begon weer op de passer-loperpositie. Ondanks haar schouderblessure, sloeg Paula Veldman heel wat punten bij elkaar en zat ze goed in de wedstrijd. Laura Hamming sloeg keiharde ballen op de pipe dankzij de setjes van spelverdeler Myrne Streunding. Ook kwam er steeds meer Veraclespubliek en lieten deze groene supporters van zich horen. De tweede set werd uiteindelijk met 25-18 door de noorderlingen gewonnen.

Nu was de stand 1-1 in sets. Dit had Veracles vaker meegemaakt en het kon nog alle kanten op vallen. Vooral Myrne Streunding had alles goed voor elkaar. In deze derde set werden middens Jente Wieldraaijer en Sanne Kroontje vaker aangespeeld en dit wierp zijn vruchten af. Ook had Streunding de zaken goed op orde bij haar service, twee keer maakte ze een lange serie, waardoor de groenen op een voorsprong kwamen van 18-8. Het leek niet meer mis te kunnen gaan..

Taurus vroeg in de serve serie van Streunding twee keer een time out aan. Na de tweede kwam Taurus weer beter in hun spel en leek het nog even spannend te worden. Paul Oosterhof maakte echter goed gebruik van zijn wissels, het beest Veerle Kisjes kwam erin voor de serve en scoorde hiermee een paar belangrijke punten. De groenen bleven vechten en tikten zo als eersten de 25 aan: de tweede gewonnen set was binnen! (25-16)

De eerste 3-1 winst was nu in zicht voor Veracles, maar hier werd niet te veel over nagedacht, want de week daarvoor was tegen de koploper in de topdivisie (Utrecht) verloren met 2-3, terwijl daar ook een 2 -1 voorsprong op het scorebord stond…

De sfeer op de tribune zat er goed in en de groene supporters waren luid aanwezig. Dit zorgde voor goed spel aan de kant van de thuisploeg en bij een stand van 18-16 werd Veerle Kisjes erin gewisseld. Weer maakte ze belangrijke punten en ook diagonaal Paula Veldman stond lekker aan te vallen. Het publiek ging staan en zong alvast het Veracleslied… En daar was ‘ie dan eindelijk: de eerste 3-1 winst voor de groenen!! En dat tegen een Eredivisionist.

De kwartfinale van de beker is bereikt en we hopen jullie allemaal te zien tegen Sliedrecht, de serieuze kanshebber in de eredivisie. Eens kijken wat in die wedstrijd te halen valt. HUP GROEN!

Verslag van Renée Houkes.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen