Nieuws

Binnen of Buiten Volleyballen?

Binnen of Buiten Volleyballen?

Binnen of buiten volleyballen?

Volleyballen is een perfecte activiteit om uit te voeren tijdens een weekendje weg met vrienden, een picknick in het park of om uit te voeren als professionele (of amateur)sport. Het is een leuke manier om samen bezig te zijn. Wanneer je in je vrije tijd volleybalt, gebeurt dit vaak buiten. Voor de sport kun je ook terecht in een sporthal. Fanatiekelingen die volleybal als hobby (of professie) doen, hebben waarschijnlijk zo hun voorkeur voor binnen of buiten. Maar wat zijn de voordelen van binnen of buiten volleyballen en wat zijn de verschillen?

Volleyballen in de buitenlucht
Wanneer je lekker met je vrienden in de zomer buiten afspreekt, kan er altijd wel een balletje overgegooid worden. Maar ook voor een sporter op niveau kan volleyballen in de buitenlucht een goed alternatief zijn. Lekker even uit de sporthal en een frisse neus halen. Wanneer de temperatuur het toestaat, is het aan te raden om buiten te volleyballen. Zo kun je uit de muffe ruimte van de sporthal komen en genieten van het lekkere weer terwijl je aan het sporten bent. Er moet echter wel gelet worden op de wind. Staat er teveel wind, dan kan dit een negatieve invloed hebben op het spel. Op windloze zomerdagen is het de aanrader om lekker buiten te volleyballen. Verder is er een verschil in ondergrond. Buiten zal waarschijnlijk gespeeld worden op een grasveld of op het strand (of ander stuk zand). Vooral op een onregelmatige ondergrond als zand zullen enkelverzwikkingen sneller voorkomen. Zorg dus voor goed schoeisel of speel juist op blote voeten. Dan heb je iets meer grip op de grond. Lees meer over beachvolleybal in de laatste alinea.

Binnen volleyballen
Natuurlijk is het 's winters de enige optie om in een sporthal te volleyballen. Het is overdekt en er is (meestal) een aangename temperatuur. Ook in de zomer kun je binnen volleyballen. Wanneer het te warm is, kan er gebruikgemaakt worden van airconditioning om zo de zaal op een aangename temperatuur te houden. De beste temperatuur in een sporthal is minstens 16 graden en maximaal 20. Binnen sporten is wel duurder, omdat je hiervoor lidmaatschapskosten moet betalen; de volleybalvereniging moet immers betalen voor de huur van de sporthal en bijkomende kosten, zoals die voor de energieleverancier voor het op temperatuur houden van de hal. Als je niet regelmatig volleybalt, kan het daarom voordeliger zijn om alleen buiten te volleyballen.

Beachvolleybal
Als het mooi zomers weer is, is volleyballen in de buitenlucht natuurlijk heerlijk. En wat is daarvoor nou een betere locatie dan het strand? Er zijn veel volleybalverenigingen die in de zomer beachvolleybalevenementen organiseren. Ben je niet aangesloten bij een volleybalvereniging? Dan kun je ook kijken of er bij jou in de buurt ergens een beachvolleybaltoernooi wordt georganiseerd waar je eenmalig aan kunt meedoen. Op veel stranden in Nederland is ook een volleybalnet beschikbaar. Zo kun je tijdens een lekker dagje op het strand een potje volleybal spelen met vrienden of andere strandgangers.  

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen