Nieuws

Dames 1 sterk uit de startblokken

Veracles Dames 1 sterk uit de startblokken met een 3-0 overwinning op VC Sneek.

Op 17 september was dan eindelijk het moment aangebroken dat we aan onze eerste officiële wedstrijd mochten gaan beginnen. Na een intensieve voorbereiding waarbij we tegen Sneek D2, Devoko, Set-Up, Donitas, Spaarnestad en Zwolle D2 hebben gespeeld stond het team te trappelen om eindelijk voor het ‘echie’ te gaan spelen. De nieuwe trommels van Veracles werden uit de kast gehaald en de Groene hel was er weer helemaal klaar voor om ons naar overwinning toe te juichen. De bekende Veracles liedjes werden weer veelvuldig ingezet en wat was de sfeer weer goed.

Iets later dan gepland mochten we dan eigenlijk beginnen aan onze eerste wedstrijd tegen VC Sneek D2. Onder leiding van Paul Oosterhof werd de wedstrijd afgetrapt met Tess en Noëlle als de passer-lopers, Carmen en Jet als middens, Silke en Wies als spelverdelers/aanvallers en Daniëlle als libero. We beginnen meteen goed met een perfecte pass van Tess, een mooie set van Silke en een snoeiharde aanval van Carmen. Op een stand van 6-5 maakt Jet een killblock en gaat het hele fanvak van Jet uit hun dak en verschijnt er zelfs een eigengemaakte creatie met tekst ‘geef ze van Jetje’ (zie ook de foto). Vervolgens lopen we aan de hand van Tess haar service uit tot 12-5. De rest van de set was het stuivertje wisselen wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een eindstad van 25-18.

In de tweede set beginnen we weer goed en lopen we met Noëlle aan service uit tot een 8-1 voorsprong. Met onder andere twee mooie killblocks van Jet en Tess lopen we verder uit naar 11-2. Helaas weten we onze ruime voorsprong niet vast te houden en mag Carmen Haak het veld betreden bij een stand van 12-8. Gelukkig voor ons speelt Wies toch liever met een ruime voorsprong en serveert ze niet één, niet twee, maar drie directe punten op rij!! Op een stand van 21-15 wordt Janine het veld ingewisseld voor Jet. Op een stand van 23-21 mag ook Kirsten het veld in voor Wies en slaat ze op 25-23 de beslissende bal van de tweede set binnen.

In de derde set komen Noëlle en Jet weer terug het veld in en zijn we erop gebrand om ook deze set naar ons toe te trekken. In het begin van de set gaat het gelijk op en scoort Silke een aantal mooie doortikballen wat ons op een stand van 7-7 brengt. Door twee directe punten van Silke haar service lopen we uit naar 15-11. Dankzij een mooie pipe bal van Noëlle, een snoeiharde diagonale bal van Silke binnen de drie meter komen we op een stand van 18-24. Waarbij Wies het beslissende punt binnenslaat wat ons op een eindstand van 25-18 brengt. Hierdoor hebben wij de volle buit in Groningen weten te houden en dat brengt ons op een tweede plek in de competitie. Onze eerste overwinning hebben we vervolgens goed afgesloten bij het feestje van Veracles. Volgend weekend zijn we vrij, maar 1 oktober gaan we op bezoek bij Apollo, op dit moment de koploper van de Topdivisie A