Nieuws

D4 kampioen van de promotieklasse!

D4 kampioen van de promotieklasse!

Afgelopen zaterdag was het zo ver! Onze kampioenswedstrijd tegen Lycurgus dames 2. 15 april stond al weken - dan niet maanden - dikgedrukt in onze
agenda’s. De laatste speelronde van de competitie beloofde een hele spannende te worden. Nadat we vorig weekend al PD veiligstelden was het doel vandaag ‘simpel’: onszelf nog extra belonen met die felbegeerde titel. Drie punten waren er nodig om concurrent VIOS op afstand te houden en het kampioenschap in eigen hand te hebben. Om 14:30 mochten we aantreden in een kolkende Sporthal Beijum waar we onder luide aanmoediging van velen Veraclessers het kampioenschap wisten te behalen!

Met lichte zenuwen en gezonde spanning reisden we per fiets af naar Beijum. Prima op tijd arriveerden we in de sporthal en kon het aftellen gaan beginnen. Na nog wat laatste tactiekbesprekingen, voedzame snacks en de rituele warmtespraysessie waren we klaar om het veld te betreden. Mirthe en Julia waren zo lief om hun teamweekend even te pauzeren om ons te komen coachen. Wat een toppers. De tribune was al redelijk uitgepuild en de trommels waren opgewarmd. Klaar om te beginnen dus!

Met Rowan, Nienke, Renske, Ellen, Lieke, Elianne en Aniek Hut gingen we van start. De focus was gelijk aanwezig en aan het net begonnen we scherp. Een harde pipe bal van Eli en een slim weggelegd balletje van Nien zorgden voor wat mooie scores aan het begin van deze set. Door een aantal servicefouten wisten we alleen nog niet uit te lopen op Lycurgus. Aniek Dommerholt kwam in het veld voor Hut en we kwamen weer even wat dichterbij dankzij de services van El. Toch bereikte Lycurgus als eerste de big points. Na een slimme time-out en wat tips vanaf de kant waren we nog niet klaar met deze set. En vooral Rens niet. Met al haar power (en een beetje hulp van de warmtespray) sloeg zij bij een achterstand van 24-21 de ene ace na de andere en wist Lycurgus niet meer tot scoren te komen. Na een strakke service over het net en een overpass van Lycurgus was het zowaar 26-24 voor ons. De eerste set was binnen!

Het verzet van Lycurgus leek gebroken. In de tweede set denderden we over de tegenstander heen. Met harde aanvallen van Eli, Nien en Aniek, mooie blokjes op midden en buiten en sterk verdedigend werk van Ro en Liek viel er geen bal meer zomaar aan onze zijde. Na wat mooie servicepunten en perfecte passjes bij Ro in de handen liepen we flink uit en was de set al bij 25-14 beslist. Nog maar één set verwijderd van de titel… Wordt het nog knokken?

In set drie gingen we ook weer snel uit de startblokken en waren we gebrand om de wedstrijd in deze set al te bepalen. Het publiek ging volledig achter ons staan en bij elk punt werd getrommeld, gezongen of een combi van beide. Ondanks de drukte en het lawaai hielden we ons hoofd koel en speelden we lekker ons eigen spelletje. Met mooie saves van Liek, harde smashes van Eli en slim bekeken balletjes door Rens en El kropen we steeds dichterbij de winst. Door wat harde services en tactische ballen van Lycurgus bleef het toch nog lang spannend. Maar gelukkig niet té spannend. Met Ro haar slimme verdelingswerk werden al onze aanvalsters in stelling gebracht en kon El zelfs uithalen zonder blok voor zich. Het was duidelijk: deze set is van ons. Na een uitserve van Lycurgus op 24-22 barstte het feest los. Onze drie sets waren in de pocket. We zijn kampioenen!


Set vier kunnen we kort over zijn. Alle meiden die vanaf de bank zo hadden meegeleefd mochten nu nog even shinen. Helaas had de euforie duidelijk grip op ons concentratievermogen en liet Lycurgus nog even zien waarom ook zij een podiumplek verdiend hebben. Na een waas van een set waar we het bier al bijna konden proeven was het op 16-25 klaar. Mooi, het feest kon nu echt beginnen! De tap werd tot de late uurtjes veelvuldig opengezet en samen met wat oudgedienden hebben we ons kampioenschap goed ingeluid.


Kampioenen van de promotieklasse A. Best een prestatie! Na al die jaren handhaving werd het ook wel eens tijd om naar die top te stijgen ;) Bedankt lieve Veraclessers voor jullie support in Beijum, en natuurlijk het hele seizoen door, en we vieren het graag nog even met jullie tijdens de eindemaandsborrel op 25 april! See you there.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen