Nieuws

Get Fit Girl / Dames 1 laat punten liggen

Get Fit Girl / Dames 1 laat punten liggen

Voor de zevende competitie ronde stond er de thuiswedstrijd tegen TiMaX/DeVoKo DS 1 op het programma. Deze wedstrijd werd niet op het gebruikelijke veld gespeeld wegens een lekkage. Dit maakte voor het publiek niks uit, want ze waren wederom in grote getalen aanwezig.

Het fluitsignaal klonk en de eerste set was begonnen. Het ging lang gelijk op, waarbij DeVoKo telkens een paar punten voor bleef. GetFitGirl/Veracles D1 kon te weinig serve druk leveren en er werden te veel eigen fouten gemaakt. DeVoKo liep uit naar 19-23, maar Veracles mocht terug komen tot 23-24 met onder anderen een prachtig killblok van Ilse. De set kon helaas niet gewonnen worden en ging naar een goed spelend DeVoKo.

De tweede set speelde Veracles met het publiek in de rug en dit leek te helpen. Veracles begon een stuk scherper en DeVoKo was nu degene die telkens een paar punten achter bleef. Wat een tactische time-out had moeten zijn bij 16-14, pakte verkeerd uit voor DeVoKo. Veracles gaf gas en was gebrand om deze set te winnen. Veracles kwam niet meer in gevaar en Ilse kon, wederom met een prachtig kill block, de set over de streep trekken met 25-19.

Met 1-1 in sets was de spanning voelbaar. Dit was ook zichtbaar in het veld. De score ging gelijk op tot 12-11. Veracles stond op en het publiek ging er achter staan. Veracles was niet te stoppen en dit was dan ook duidelijk zichtbaar in de score. Ook de derde set (25-15) ging naar Veracles, en werd prachtig afgesloten door een ace van Anne-Marije.

DeVoKo leek gebroken na dat Veracles de set overtuigend gewonnen had. Echter, het was nu DeVoKo die haar rug rechtte. DeVoKo gaf zich niet gewonnen en het publiek kon hier ook het verschil niet maken. Veracles kon niet dichtbij genoeg komen waardoor DeVoKo niet in de problemen kwam. DeVoKo won de set met 19-25. 2-2 in sets, op naar de alles beslissende 5e set.

DeVoKo heeft tijdens de set wissel iets gegeten waarvan wij nog graag het recept zouden willen, want alles wat DeVoKo aanraakte in de 5e set veranderde in goud. Met een hele hoge service druk en goed aanvallend spel stond het 0-10. Een pijnlijk gezicht en Veracles was verslagen. De 5e set eindigde met 3-15. De winst ging naar DeVoKo, gefeliciteerd!

Volgende week spelen we om 15:00 de Topdivisie A kraker tegen Apollo DS 2, wij gaan kijken of we de koppositie over kunnen nemen en zijn gebrand om te winnen!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen