Nieuws

Get Fit Girl/Veracles Dames 1 Landskampioen!

Voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen werd de Topdivisie finale gespeeld: Get Fit Girl/Veracles DS1 nam het op tegen ITC Groep/AVV Keistad DS1. De finale voor Nederlands amateur kampioen. De wedstrijd werd op het centercourt in de Struikhal gespeeld en het publiek was van beide ploegen in grote getalen aanwezig.

Om 15:00 klonk het eerste fluitsignaal. Veracles begon niet fit aan de wedstrijd en al bij een 0-3 was de eerste time out noodzakelijk. Veracles werd wakker geschut en kon ook aan de wedstrijd beginnen. Al snel was de stand omgedraaid en bij 9-8 had Veracles voor het eerst de leiding. Die leiding gaven ze in set 1 ook niet meer uit handen en daarmee werd de eerste set tamelijk makkelijk binnen gesleept met een uiteindelijke eindstand van 25-19.

Waar in de eerste set Veracles op elke vlak beter was, leek Keistad nu de touwtjes in handen te hebben. Keistad liet Veracles niet in de buurt komen en kon de gehele set een gat van 3 punten houden. Ondanks meerdere pogingen het tij te keren met dubbele wissels bleven de punten bij Keistad. De eindstand van set 2 was 22-25.

Bij een 1-1 in sets was de spanning toegenomen. Beide ploegen tilden het niveau van de wedstrijd naar een hoger niveau. Het ging hard tegen hard. De set ging lang gelijk op maar bij de beslissende punten wist Keistad wederom de alles beslissende punten binnen te halen. Veracles kon nog 3 set points weg werken maar dat was niet genoeg om ook de daadwerkelijke set binnen te slepen. De 3e set eindigde in 23-25.

Als Veracles nog in de buurt wilde komen van de schaal, dan moest dat deze set gebeuren. De strijdlust zat er wederom bij beide teams goed in. In de eerste helft van de 4e set leek het spel van Veracles niet tot zijn recht te komen. Door de druk die Keistad kon uitoefenen had Veracles het zwaar. Veracles kon niet in de set komen en liep wederom achter de feiten aan. Waarbij de set verloren leek bij een stand van 21-24 kwam ineens het geloof terug bij de meiden van Veracles. Waarbij Keistad al klaar stond om een feestje te gaan vieren, trad Silke Bos aan voor haar serve. Na een fantastisch kill block & een knaller van een aanval van Anlène van der Meer werd de stand 24-24. Silke Bos was hierbij nog steeds aan serve en zij wist de 25-24 makkelijk binnen te trekken. Het publiek wist niet wat ze zagen en ging helemaal los. Alles was weer mogelijk, maar nog niks was gewonnen. Met wederom een bal over  diagonaal Anlène, die hem deze keer in de brievenbus sloeg bij Keistad, werd de set binnengesleept met een eindstand van 26-24. De finale was nu echt begonnen en zowel de speelsters als het publiek maakten zich op voor de alles beslissende 5e set.

In de 5e set was Veracles weer net zo scherp als in de eerste set. Keistad had een flinke deuk opgelopen nadat zij 3 matchpoints weggegeven hadden. Dit was duidelijk te zien. Alle ballen vielen deze set goed aan de kant van Veracles. Keistad kwam deze laatste set niet onder de druk uit en kon niet meer in de buurt komen om het nog spannend te maken. Bij een 3-3 kon Anne-Marije aantreden voor haar servicebeurt. Na twee onhoudbare serves en een aanval op over de diagonaal werd er bij 6-3 een time-out aangevraagd. Na wederom twee serves punten van Anne-Marije en een tactische prik bal van Anlène werd er bij een 8-3 gewisseld. Veracles kon aan de kant van het eigen publiek de wedstrijd gaan beslissen. Bij een 14-10 kon Tess de wedstrijd beslissen dit deed ze door wederom een heerlijke serve te bezorgen. De wedstrijd was gespeeld. Get Fit Girl/Veracles DS1 is Nederlands amateur kampioen! Wat een heerlijke wedstrijd en wat een nog betere uitslag. Bij de huldiging mochten de Dames niet 1, maar 2 schalen op halen. Wat een ongelofelijk lekker seizoen. Publiek ontzettend bedankt: jullie stonden altijd achter ons en hebben ons door zware momenten heen geholpen. Tijd voor wat welverdiende rust en hopelijk tot volgend jaar!