Nieuws

Get Fit Girl/Veracles DS1 Kampioen!

Get Fit Girl/Veracles DS1 Kampioen!

Voor de laatste officiële thuis wedstrijd stond de wedstrijd Get Fit Girl/Veracles DS1 tegen US DS2 op het programma. Ondanks dat deze wedstrijd pas om 20:00 op de planning stond, was de spanning al goed voelbaar vanaf 15:00 uur. Apollo DS2 speelde namelijk een alles beslissende wedstrijd tegen SV Dynamo. Apollo moest twee sets verliezen zodat Veracles het kampioenschap thuis binnen kon halen. Op papier was te verwachten dat Apollo de wedstrijd ging winnen, zij staan namelijk 2e in de competitie, Dynamo 9e. Via de Nevobo-app werd ongeveer elk punt bijgehouden en na 3 gespeelde sets stond Dynamo met 1-2 voor. Je voelde aan alles dat de groene hel op het punt van uitbarsten stond. Nu was het aan Veracles de taak om deze kans met twee handen aan te grijpen. Voordat het eerste fluitsignaal klonk werden beide teams onder begeleiding van een lichtshow onthaald in de groene hel. 

De wedstrijd was begonnen en mede door de druk die de wedstrijd met zich mee droeg, begon Veracles matig aan de eerste set. Veracles was zoekende naar de scorende vermogen en oogde zenuwachtig. US kon goed meekomen en kon de nodige druk uitoefenen. Bij een gelijke score van 17-17 rechte Veracles haar rug en werd de servicedruk verhoogd waarna de eerste set met 25-18 werd gewonnen. 

In set twee startte Veracles scherp. Met het publiek in de rug konden de speelster vanaf het begin een gat slaan. US kon zich volleyballend niet staande houden en werd de tweede set snel en overtuigend gewonnen met 25-13. Nu was het aan de meiden om hun hoofd koel te houden en ook de 3e set binnen te halen. 

De 3e set was eigenlijk net zo als de eerste. Beide partijen speelden rommelig en er werden over en weer veel fouten gemaakt. Veracles liet het echter niet gebeuren dat US de wedstrijd nog spannend kon maken. Noëlle Nelis zorgde met een service serie ervoor dat er met drie aces de wedstrijd beslist werd. KAMPIOEN!!! Get Fit Girl/Veracles DS1 is kampioen in de topdivisie A!! Het publiek ging uit zijn dak, de champagne vloeide rijkelijk en het feest kon beginnen.

Maar het was nog niet klaar want op de zondag stond nog een inhaal wedstrijd gepland. Get Fit Girl/Veralces DS1 tegen VOCASA. Al om 11:45 uur werd iedereen weer in de sporthal verwacht. Waar sommigen de zon hadden zien opkomen in de late uurtjes en anderen de confetti nog in de haren hadden zitten moest de wedstrijd toch echt beginnen. Bij de wedstrijd bespreking gaf hoofdcoach Paul twee dingen aan: 1; We gaan niet in het veld staan met de houding dat het ons niks meer kon schelen en 2; Als de midden nummer 3 voor staat dan sla je niet diagonaal. Vraag Daniëlle Scholing om verdere uitleg, maar wij als staf denken dat Daniëlle meermaals is wakker geschrokken aan het aantal afgeblokte ballen door de nummer 3. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: VoCASA was de betere, uitgeslapen, partij die met 1-3 alle punten meenam naar Nijmegen. Aankomende zaterdag spelen we de laatste competitie wedstrijd van het seizoen uit bij Set-Up '65.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen