Nieuws

Kamernet/Veracles DS1 toont mentale weerbaarheid

Wij reisden vol goede moed af naar Apeldoorn om revanche te nemen na het verlies in onze eigen hal in de eerste speelhelft van dit seizoen. De (party)bus stond klaar en onze afspeellijst kon worden aangezet om in de goede sfeer te komen.

Aangekomen in de welbekende Alternohal vliegen we in set 1 uit de startblokken en bereiken we een voorsprong van 6-12. Alterno haalt de speelsters bij elkaar in een time-out en weet het tij te keren, de stand wordt gelijk getrokken tot 16-16. Vervolgens gaat het gelijk op en komen we aan bij de big points met opnieuw een gelijke stand: 22-22. Een sterk serverend en blokkerend Alterno houdt ons onder druk, ook een dubbele wissel mocht niet meer baten: 25-23.

Set twee. Ook hier startten beide teams goed en gaat de stand gelijk op. Alterno loopt vervolgens iets uit tot 11-8, reden voor interim-coach Paul Oosterhof om de speelsters bij elkaar te roepen in een time-out. Het werkt, en doordat wij het dit keer serverend en blokkerend op orde hebben, komen we tot een stand van 16-22. Alterno komt niet meer dichterbij en we sluiten de set af met 19-25.

In set 3 beginnen we sterk aan serve en pakken we een 3-0 voorsprong, maar gaan we tóch weer gelijk op tot aan 11-11. Na drie punten voor Alterno worden time-outs aangevraagd en speelsters gewisseld, alleen heeft het nog niet het gewenste effect. We sluiten de set af met 25-20.

Set 4: alles of niets! Je raadt het niet, maar het gaat gelijk op tot 9-9. We nemen een kleine voorsprong van drie punten en houden dit gedurende deze set vast tot we aankomen bij 15-18. Met een dikke reeks van 7 (lees: zeum) punten brengen we de set tot een goed einde. Onthoud dat getal goed.

De allesbeslissende laatste set, waarin het altijd alle kanten op kan gaan. Onze 4-7 voorsprong verdwijnt en verandert in een 8-7 voorsprong voor Alterno bij de wisseling van speelhelft. Klein mentaal voordeel zou je denken, en zo leek het ook. Alterno loopt uit tot maarliefst 14-9 en de overwinning al bijna proeven. Maar je heet geen Veracles dames 1 als je nog niet eerder een achterstand hebt uitgewist. Wies zet haar serverende schouder erop en door een duidelijk doel van onze coach, sterk verdedigend/blokkerend werk en slim spel zetten we een dikke reeks van 7 (!) punten neer. We trekken de wedstrijd volledig naar ons toe en winnen de set met 14-16!