Nieuws

Lustrumterugblik van Bram!

Lustrumterugblik van Bram!

Inmiddels zit ik al jaren bij Veracles en mag ik zelf met 5 toffe peren het huidige Lustrum organiseren, maar het vorige Lustrum herinner ik me nog als de dag van gisteren.

Ik was net als nieuw broekie bij de vereniging gekomen en mocht meteen een Lustrumjaar meemaken. Al vrij snel waren er op een van mijn eerste thuisspeeldagen shirts te passen. Waarvoor? Ik had echt geen flauw idee, ik wist in het begin nog niet eens dat het een Lustrumjaar was, maar zoals een goed nieuw lid betaamt kocht ik er maar gewoon eentje want het shirt zag er wel tof uit. Tot op heden is dit shirt nog steeds in gebruik en denk ik mijn meest gebruikte sportshirt ooit (ja hij stinkt inmiddels wel een beetje naar zweet).

 

Om dit verhaal kort en bondig te houden gaan we maar meteen verder naar wat voor mij twee absolute hoogtepunten waren: de veiling en de lustrumweek.

Ik had nog nooit zoiets prachtigs meegemaakt als de Lustrumveiling. Liters bier gingen er doorheen, er werd geschreeuwd als jewelste en mensen boden de gekste bedragen voor de meest willekeurige items. Ik heb me kostelijk vermaakt die avond, je kon alleen al enorm genieten door toe te kijken hoe zo'n chaos het af en toe was. Zelf als team was onze buit vrij mager, we zaten opgescheept met een ziek overpriced mandje met cakejes en ik weet niet eens meer wat het andere item was dat we hadden gemocht.

 

Enkele maanden later was het zover: de Lustrumweek. Vijf dagen lang zuipen en brak zijn, dat was toch eens een droom. Ja, ik was al eens naar Lloret de Mar geweest, maar dit was toch echt een hele andere ervaring. Het openingsfeest moest ik helaas missen door ziekte, waar ik natuurlijk ontzettend van baalde nadat ik alle juice meekreeg de volgende dag (het was een schuimfeest en het was nogal uit de hand gelopen). Ik was echter gewoon op tijd fit voor het hoogtepunt van de week: de cantus. Van tevoren wist ik niet wat ik moest verwachten, maar van wat ik me de volgende dag nog kon herinneren was het een van de leukste dingen die ik ooit had meegemaakt. De week werd ook nog eens afgesloten met het gala, waarbij ik aan het eind in paniek om 7 uur 's ochtends in de shooters nog mijn fietssleutels aan het zoeken was.

Een week om nooit te vergeten en ik raad iedereen dan ook aan om er ook dit jaar bij te zijn!

 

De Lustrumreis heb ik niet bijgewoond destijds helaas, dus mijn Lustrum eindigde bij het Lustrumfestival op het Bernoulliplein. Er staan mij hier nog 2 dingen van bij: ik was vooral heel brak van de avond daarvoor, en Teije had de volledige kas van Veracles daar laten flikkeren en kon de rest van de middag muntjes uit het gras oprapen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen