Nieuws

Lustrumweek 2024!

Het is alweer bijna een maand geleden dat onze lustrumweek heeft plaatsgevonden. Heel gek dat het allemaal alweer achter de rug is, omdat we als commissie 1.5 jaar hebben toegewerkt naar deze week. Hierdoor hadden we er ook ontzettend veel zin in en waren we super benieuwd wat de lustrumweek ons zou brengen! Hier volgt een verslag van de lustrumweek:
 
Op maandag was het dan eindelijk zover. Het grote feest ging beginnen. We verzamelden ons als commissie bij de ACLO, om daar de gelukkige eigenaren van een passe-partout te verblijden met een goodiebag en een bijpassend lustrum polsbandje. Het bier vloeide rijkelijk vanaf moment één, en baknummers werden in hoog tempo afgespeeld. Vanaf half twee stroomden ook andere Veraclessers binnen op het terras van de Ballersz. Het was zo leuk om te zien hoe enthousiast iedereen was! Om drie uur was het tijd voor de wandeltocht, waar we alvorens symbolisch het vuur ontstoken. Dat kon natuurlijk niet anders met ons thema ‘Vlammend vooruit - het groene vuur zal altijd blijven branden’. Hierna volgde een wandeltocht, waar menig Veraclessers onder het genot van een biertje aan meedeed. We wandelden van de ACLO naar de voor ons o-zo-bekende plek: de Brouwerij. Hier dronken we een groen shotje en toen was het tijd om ons voor te bereiden op het openingsfeest!
 
Het openingsfeest vond plaats bij Stadslab, een locatie die we tijdens het VKDT gala al beter hadden leren kennen. Met +/- 130 Veraclessers trapten we de week af tijdens een spetterend openingsfeest. Yes-R werd als je het ons vraagt niet gemist. Onze DJ Valentijn draaide allerlei hitjes en de dansvloer werd steeds drukker. Verzoeknummertjes waren niet toegestaan. 10 keer om hetzelfde nummer vragen ook niet. Ook ons vaste gezicht Erwin was aanwezig, om mooie foto’s van ons te maken, hierdoor kunnen we nog lang terugblikken op deze fantastische avond! Daarnaast zijn er op dag één al verschillende lijntjes gelegd door Veraclessers. Wij vonden het fijn om te zien dat verbroedering zo’n centraal begrip is binnen onze vereniging.
 
De volgende ochtend was behoorlijk taai, de spelletjesmiddag stond namelijk op het programma en wij waren best brak. En dat al op dag twee. Bepakt en bezakt vertrokken we naar het Stadspark, waar de spelletjesmiddag plaatsvond. We hadden bubbelvoetbal, lasergame, een silent disco en flunkyball tot onze beschikking. In de praktijk bleek echter dat iedereen het prima genoeg vond om lekker te chillen op een kleedje, uit te brakken en alle verhalen van de eerste dag met elkaar te bespreken. Toen de zon ook nog eens ging schijnen kon de middag eigenlijk niet meer stuk! Het enige spannende moment deze middag was dan ook het moment waarop Bram onze bus vastreed in het gras. Gelukkig kwam de bus, met veel hulp, weer los en kon hij veilig worden geparkeerd op de parkeerplaats.
 
Tussendoor had iedereen kort de tijd om even bij te komen en te eten. Toen was het alweer tijd om door te gaan, namelijk met de Pubquiz! Bij de Ballersz verzamelden zich 20 teams, bestaande uit teams van laag tot hoog. Met deze ontzettend grote opkomst gingen we de pubquiz in, waar vragen werden gesteld over hele uiteenlopende onderwerpen; zoals Groningen, sport, bekende personen en seks. Alles kwam voorbij. Uiteindelijk was de grote winnaar team Heinz, bestaande uit de dames van Dames 2! Na de overwinning verplaatsten we ons naar café Merleyn, waar de kandidaatsvoorzitter bekend werd gemaakt. Onder het genot van een lekker biertje en een spelletje ‘wie is het?’ kwamen we er achter. Niemand minder dan Lars zal onze nieuwe voorzitter worden! Gefeliciteerd en heel veel plezier namens de LustrumCie!
 
Woensdag stond er maar één activiteit op de planning. Maar wat voor activiteit… Menig Veraclesser had zich hier al tijden op verheugd en op voorbereid. Het was tijd voor de cantus! Binn’n Pret was ons strijdtoneel en Esli en Hessel waren onze cantusleiders. Met maar liefst 9 tafels gevuld met Veraclessers en Veralumni gingen we de cantus in. Het bier vloeide rijkelijk, maar liefst 450 liter werd er gedronken. Iets meer dan begroot, maar dat lost onze pennie wel weer op. Ook werden er natuurlijk veel liedjes gezongen, ons favoriete nummer was toch wel ‘Brand in het bordeel’. Aanrader! Er werden  mensen voor het blok gezet om allerlei opdrachten te volbrengen. Voor de gein moet je Maren en Thomas eens vragen naar hun meest recente adt-techniek. Wellicht willen ze het wel even demonstreren. Ook hebben we meerdere menselijke dartborden mogen aanschouwen en Sterre moest een onmogelijke keuze maken tussen haar vriend en zusje. Heel onmogelijk bleek deze keuze achteraf niet, want er werd in recordtempo gekozen voor haar zusje Danee. Toen moest Stijn het ontgelden, maar daar hebben we het verder niet meer over.
Als je het ons vraagt was dit een mega geslaagde avond waar we nog lang met heel veel plezier aan zullen terugdenken! Cantusrunners, Hessel en Esli: ontzettend bedankt voor jullie hulp en inzet! Zonder jullie geen cantus. Tjirp Tjirp.
 
Nou mensen, dan komen we nu aan bij donderdag. Dit was een taaie, vooral voor Marieke, Emma en Ruben. Zij gingen al om zeum uur op pad om de jacuzzi’s op te halen. De kluis waar de jacuzzi’s zich in bevonden was net een escaperoom, want na het oplossen van allerlei puzzels kregen we dan eindelijk toegang tot de kluis. Hup, jacuzzi’s in de bus en toen snel door naar de beachvelden van BVCG. Hier stond de rest van de commissie en het bestuur al klaar om te helpen. De jacuzzi’s werden opgezet en gevuld, de zitzakken klaargelegd en de broodjes van broodje Ben werden klaargezet voor iedereen. Dat een voorzitter overbodig is, hebben we die ochtend wel bewezen, want onze Vo Bram schitterde in afwezigheid. Helaas was hij weer in slaap gevallen. Zo’n lustrumweek is ook zwaar als je een burger bent. Om 11:00 konden we dan eindelijk los na het arriveren van Bram. Al snel volgden ook de eerste brakke Veraclessers en konden we genieten van het fantastische weer en een duik in de koude jacuzzi. WATO werd verloren, daardoor moest iemand al gauw kopje onder in de jacuzzi. Water van 14 graden is vrij koud kwamen we achter, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Het was een hele relaxte middag, waar we heerlijk konden bijkomen van alle activiteiten eerder die week.
 
Het avondprogramma die dag was het enige echte Veracles Lustrum 100-minutenspel, gemaakt door Marieke! We verzamelden ons in de Gelkinge 40, waar het bier van begin tot eind rijkelijk vloeide. Of iedereen echt 100 minuten lang een slok heeft genomen tijdens de toeter houden we in het midden, maar gezellig (en warm) was het zeker. Dat Marieke ook stiekem onze baknummers had verstopt in het 100-minutenspel, was dan een wat mindere verrassing. Die van Bram stond zelfs als allerlaatste nog op de lijst, maar dat had hij wel verdiend na zijn verslaap actie van eerder die dag.
 
En toen was het alweer vrijdag, de allerlaatste dag van de lustrumweek. Zo bizar hoe snel zo’n week dan eigenlijk gaat. Voor je het weet is het weer voorbij. Met die gedachte besloten we extra hard te genieten van de laatste dag, waar een diner en het gala op de planning stonden! We verzamelden om 17:30 voor Soestdijk. Hier ontmoetten we allemaal Veraclessers in prachtige galakleding. Soestdijk had de tafels prachtig voor ons gedekt en het was dan ook een chique diner. We hebben heerlijk gegeten, gekletst en wijn gedronken. Wederom erg geslaagd!
 
Daarna gingen we snel door naar EM2, waar het gala zou plaatsvinden. Bij aankomst waren onze toppers Emma en Wietske al druk bezig om de versiering op te hangen. Ook de coverband ‘Intercity’ was al aanwezig. Zij gingen ons die avond helpen om een geweldig feest te bouwen en de tent op z’n kop te zetten. Rond de 200 Veraclesser,  Veralumnien en externen stroomden binnen en toen kon het feest eindelijk beginnen. Erwin was ook weer van de partij en had een mooie set-up gemaakt op de eerste etage, waar iedereen op de foto kon gaan. Heel erg bedankt voor de prachtige foto’s Erwin!
 
Om 23:00 begon Intercity met spelen. We kunnen jullie vertellen dat dit van begin tot eind een knalfeest was. Er kwamen allerlei soorten hitjes voorbij en er werden zelfs verzoekjes gespeeld. Later maakte onze DJ Valentijn het nog af met wat lekkere hitjes, en zo was de cirkel rond. Om 3:00 vertrokken er nog een hele hoop Veraclessers naar de stad, waar het feest werd voortgezet. Bram leende nog even zijn schoenen uit aan onze Vo Mirthe en toen zij ook aankwamen kon de afterparty echt beginnen. Ook Intercity ging nog met ons mee en we lieten hen kennismaken met onze Veraclessfeer.
 
Toen was de lustrumweek ineens voorbij. Maar niet getreurd, voor de echte diehards stond er nog de Veralumnidag op het programma. Onder het genot van een biertje werd er een spelletje black stories gespeeld. In de praktijk werd er natuurlijk vooral veel bijgekletst en werden de verhalen van de lustrumweek met elkaar besproken. Ook ontzettend geslaagd als je het ons vraagt! Veralumni, bedankt voor het organiseren van deze leuke activiteit.
 
Hiermee eindigden we dan écht de lustrumweek. In de groepsapp van onze commissie werd nog lang gesproken over de week, en dan vooral over hoe leuk het was en hoe hard we hebben genoten. Het is natuurlijk cliché, maar dat was allemaal niet gelukt zonder jullie. Door al jullie enthousiasme en vertrouwen in ons konden wij een fantastische week neerzetten met leuke activiteiten. We willen jullie dan niet alleen bedanken voor de week zelf, maar ook voor de grote interesse in de veiling, de benefietwedstrijd, al onze merchandise en niet te vergeten de doorlopende lustrumactiviteit Verraders 55!
 
Ontzettend gek dat deze week nu echt afgelopen is en wij klaar zijn met al ons regelwerk en het bedenken van gekke activiteiten en leuke dingen (met uitzondering van de Lustrumreis!). In september worden wij uitgehamerd, dus tot die tijd kunnen we in ieder geval nog zeggen dat we de LustrumCie zijn. Dat gaan we dan ook vooral doen, want we zijn stiekem echt wel een beetje trots op wat we hebben neergezet. Ook onze grote dank aan het bestuur, die zowel in de aanloop er naar toe als tijdens de lustrumweek met ons mee hebben gestreden.

Liefs van Bram, Sterre, Wietske, Emma, Marieke en Esmee.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen