Nieuws

Nogmaals 3 punten voor Veracles DS1

Nogmaals 3 punten voor Veracles DS1

Na vorige week een rustig weekend te hebben gehad was het zaterdag weer tijd voor een thuiswedstrijd. Op het programma stond winnen van Dynamo Tubbergen. Ondanks dat zij niet hoog op de ranglijst staan, zou het onze focus vergen.

Vol goede moed begonnen we aan de 1e set. Er werd gelijk al goed verdedigd, maar tot scoren komen was nog lastig. Toen we uiteindelijk volledig waren opgestart kwamen ook de echte knallers weer om de hoek kijken, waardoor Dynamo de bal soms niet meer kon bereiken, of het genoeg ging zijn voor de winst moest nog blijken. Een gecreëerde voorsprong werd goed in stand gehouden, waardoor de set eindigde in ons voordeel.

De boodschap voor de 2e set was het behouden van het goede serveren, verdedigen en passen. Samen met het investeren in tempo setjes en vroegtijdig scoren zou het een goed niveau opleveren. Het waarmaken van deze opdracht ging niet helemaal zoals gehoopt. Het spel ging juist moeizamer dan voorheen en ook de serve kwaliteit viel uiteen. Hadden wij even geluk dat ook Dynamo Tubbergen het maken van fouten niet wist te voorkomen. Mede door het fantastische libero werk van Iris (de gehele wedstrijd) kregen we toch genoeg kansen en werd ook deze set ons niet ontnomen.

De 3e set was een soort herhaling van de 2e. De gehele set ging het gelijk op, een time-out werd aangevraagd en daarin kregen we op onze kop. We wilden beslist 3 punten in Groningen houden en spraken af te vechten voor een goede afloop. We naderden de twintig met behulp van een paar tactische ballen die beeldig waren om te zien. Dynamo bleef toch gevaarlijk dichtbij, we trokken ook nu (nog maar net) aan het langste eind en waren ondanks de mindere wedstrijd dolblij.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen