Nieuws

Online thuisspeeldag 9 januari

Online thuisspeeldag 9 januari

Lieve Veraclessers,

 

Vandaag is het zover, de online thuisspeeldag gaat van start! Op deze thuisspeeldag hebben we om 17.00 uur een online escaperoom voor jullie in petto. Hier kun je aan deelnemen in groepjes van maximaal vier personen. Je kunt je individueel of als groepje opgeven via een appje aan Gerben Boer (06-38266022). Voor een uitgebreidere uitleg over de escaperoom, zie het bericht in het Facebookevenement of het nieuwsbericht ‘Online thuisspeeldag 9 januari’ op de site! De escaperoom zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. Er zijn hierbij ook punten te verdienen voor de teamcompetitie: 10 punten als het je lukt uit de escaperoom te ontsnappen, 30 punten als je de snelste bent. De tweede en derde plek krijgen respectievelijk 20 en 10 punten!

 

Om 20.00 uur zullen we verder gaan naar een kroegentocht door de Zoom breakout rooms, waar we online drankspellen met jullie zullen spelen. Haal dus genoeg pils in huis! De kroegentocht zal ongeveer een uur duren. Ook hier zijn weer teampunten te verdienen: maar liefst 3 punten voor iedere speler uit je team die bij de kroegentocht aanwezig is.

 

Vind je het wel erg lang wachten tot 17.00 uur? Geen paniek! We hebben vandaag weer een leuke Times voor jullie klaar liggen!

 

Voor alle updates over de activiteiten van vandaag, zet jezelf op aanwezig voor het Facebook evenement of houdt het nieuwsbericht ‘Online thuisspeeldag 9 januari’ op de site in de gaten! We hopen jullie allemaal vanavond te zien bij deze leuke activiteiten. Vergeet hierbij niet om je aan de corona regels te houden.

 

Groene groetjes van de ThuisCie

 

UPDATE 12.00 UUR: SPELUITLEG ESCAPE ROOM

 

Hoi lieve leden van Veracles,

Wat leuk dat je mee wil doen aan de online escape room! De ThuisCie heeft hard haar best gedaan om er een echte Veracles escape room van te maken. We denken dat het concept bij iedereen wel bekend is, maar hieronder nog even wat belangrijke punten op een rijtje:

  • De online escape room begint om 17.00 uur. Vanaf dan gaat de tijd dus lopen. Als je mee wil doen, zorg er dan voor dat je vóór 17.00 uur een berichtje stuurt naar Gerben Boer (06-38266022). Dan zorgen wij ervoor dat je Hoofdstuk 1 van de escape room op tijd ontvangt. 

  • De escape room bestaat uit 6 hoofdstukken (2 van de hoofdstukken zijn opgesplitst in een deel 1 en een deel 2). Pas als je de oplossing van een hoofdstuk goed hebt, sturen wij het volgende hoofdstuk naar je toe. Per (deel)hoofdstuk hoef je maar 1 antwoord in te sturen. (Let op: de documenten zijn het best te zien op de laptop! Op de telefoon kan het gebeuren dat sommige dingen door elkaar gaan staan of maar voor de helft worden weergegeven.)

  • Mocht je ergens niet uitkomen, kun je om een hint vragen. Dit kost wel 5 strafminuten.

  • De escape room wordt in groepjes van maximaal 4 personen gespeeld. Je kunt je als groep aanmelden of individueel (dan zullen wij jou in een groepje plaatsen). 

  • Je wordt met je groepje in een Zoom break-out room geplaatst, zodat jullie met elkaar kunnen overleggen. Elk groepje krijgt een contactpersoon van de ThuisCie toegewezen, die ook aanwezig zal zijn in de Zoom break-out room. Voor het sturen van zowel de antwoorden als de nieuwe hoofdstukken en de hints zal de chat in de Zoom break-out room worden gebruikt. 

 

Los jij met je groepje de puzzels als snelst op?

 

Heel veel plezier en succes gewenst!

 

Groene groetjes, de ThuisCie

 

UPDATE 19.30 UITSLAG ESCAPE ROOM + LINK KROEGENTOCHT

 

Beste escapers,

 

Het was een hele klus, maar jullie hebben de escape room weten op te lossen! Er zijn dan ook teampunten verdiend voor deelname, maar er kon natuurlijk maar één team het snelste zijn. De top 3 ziet er als volgt uit:

 

  1. Rowan, Stijn en Joost (H7 & H8): 1:00:21

  2. Quinten en Nienke (H5 & D10): 1:05:00

  3. Carmen, Marije en Evelien (D11): 1:07:00

 

Gefeliciteerd met jullie extra teampunten! Tijdens de escape room zijn er maar liefst 50 teampunten verdiend door heren zeum. Dames 10, dames 11, heren 5 en heren 8 hebben 40 teampunten verzameld. Dames 5 en dames zeum hebben 20 punten weten te bemachtigen. En al onze vier-teams, namelijk dames 4, weekdames 4 en heren 4, besloten dat zij 10 teampunten wilden binnenharken. Gefeliciteerd!

 

Niet zoveel punten gescoord als je had gehoopt? Of niet zoveel biertjes genuttigd als verwacht? Geen paniek! Om 20.00 uur gaan we op kroegentocht langs de Zoom break-out rooms. Iedere deelnemer sleept 3 teampunten binnen voor aanwezigheid! Verder geldt: drinken is winnen, dus zorg dat je een beetje faalt tijdens de drankspellen, dan kun je met een tevreden gevoel slapen vanavond. De link naar de break-out room vind je hier.

 

Liefs, de ThuisCie