Nieuws

Ons Lustrumjaar!

Ons Lustrumjaar!

Lieve groene vrienden,

Zoals jullie weten is dit jaar het lustrumjaar van onze prachtige vereniging. We vieren namelijk het 11e lustrum, want we bestaan alweer 55 jaar! Wij als lustrum commissie zijn druk bezig met het voorbereiden van de lustrumweek en de lustrumreis, maar uiteraard zijn er ook andere lustrumactivteiten door het hele jaar heen. Op een paar activiteiten gaan we nu even terugblikken en natuurlijk zullen we het ook hebben over de toekomstige activiteiten.

We zijn het jaar afgetrapt met de lustrumthema bekendmakingsborrel in Café de Merleyn. Naast dat het lustrumthema bekend werd gemaakt, was dit tevens ook de eerste eindemaandsborrel op deze nieuwe locatie. Dubbel spannend dus. Wij als commissie waren erg zenuwachtig, en toen we de enorme opkomst van allerlei Veraclessers en Veralumni zagen, werd dat alleen maar erger. Maar, we waren natuurlijk nog meer benieuwd wat iedereen van het thema (wat wij al heel lang wisten) vonden! Het themabekendmakingsfilmpje werd afgespeeld en na wat gegrinnik vanuit de zaal, kwam daar eindelijk het prachtige lustrumlogo in beeld: “Vlammend Vooruit – het groene vuur zal altijd blijven branden”. Met dank aan Mart Deinum voor het ontwerpen van het mooie logo, stonden wij daar als commissie met volle trots. Naast dat het logo en thema bekend werd gemaakt, hebben we ook het ontwerp van de lustrumshirts onthuld. WOW! Bij iedereen die aanwezig was werd een shotje fireman in de handen gedrukt en samen werd er geproost op de start van dit vlammende lustrumjaar.

Na het succes van de themabekendmakingsborrel stond het volgende evenement alweer op de planning. Op dinsdag 21 november 1968 is deze prachtige vereniging opgericht, dus vandaar dat wij op maandag 20 november het welbekende diësfeest zouden organiseren. Om de nostalgie te bewaren, werd de locatie van het feest weer het Pakhuis, net als vijf jaar geleden. Het thema van het diësfeest moest natuurlijk in de lustrumsferen blijven, vandaar dat we iets met een vlammetje wilden doen. Welk vlammetje is nou bekender dan die van Tinder, dus het thema werd dan ook: “Swipe jezelf het lustrum door”. Wij als commissie waren druk bezig met de voorbereidingen, zoals het maken van twee fotoframes, het knippen van een vlammetjes vlaggenlijn en natuurlijk het verzinnen van onze eigen outfit. Wij waren uiteindelijk verkleed als de typische Tinderman, namelijk met een buckethat, bodywarmer, regenlaarzen en uiteraard een dikke snoek in de handen. Het Pakhuis stroomde steeds voller en onze eigen VeraclesTV was ook aanwezig om deze mooie avond vast te leggen op film. Naast dat we om middernacht zouden proosten op onze vereniging werd deze avond ook het enige echte lustrumlied bekend gemaakt. De lustrumliedcie was druk bezig geweest om het lied: “Teamdate” in elkaar te zetten, en het nummer is prachtig geworden. De avond was erg gezellig en om twaalf uur werd iedereen voorzien van een biertje en een bitterballetje geregeld door ons, en zo was ook het diësfeest een geslaagd lustrumfeest.

Het lustrum raast zich door het jaar als een lopend vuurtje. Terwijl iedereen nog aan het bijkomen was van het diësfeest, werd er door ons druk gewerkt aan het volgende evenement: de lustrumveiling! Alle Veracles teams hebben geweldige items aangeleverd, van teamdates tot een cursus fierljeppen, het kon zo gek niet of het werd geveild. Onze eigen Bram en Marieke waren deze avond omgedoopt tot veilingmeesters en hebben deze avond in goede banen weten te leiden. Terwijl het bier in de Sportsbar rijkelijk vloeide, mede door de gereduceerde bierprijs en de toppers van de FC, werden de prijzen steeds verder omhoog gegooid. Zouden we meer geld ophalen dan de vorige veiling, dat was natuurlijk de grote vraag. Nou en dat is gelukt, met een bedrag van ruim 6000 euro, heeft de lustrumcie weer wat ruimte om nog meer uit te pakken in het lustrumjaar. De hele Sportsbar werd op de kop gezet tijdens de veiling en ook na die tijd is de avond goed voortgezet in de stad. Ook de veiling was weer een topper van een avond.

Naast alle geweldige feesten en evenementen bestaat het lustrumjaar natuurlijk uit meer dan dat. Er is namelijk ook een geweldig doorlopend evenement, dat op het moment van schrijven steeds spannender begint te worden. We hebben het natuurlijk over de Veracles Verraders. Meer dan 70 Veraclessers zijn de strijd aangegaan om die felbegeerde passe-partout te winnen. Het spel is een soort combinatie van Wie is de Mol, Expeditie Robinson en de Verraders bij elkaar. Met wie vorm jij een bondje en wie is niet te vertrouwen? Ben jij de beste van de week door de immuniteit te winnen of word je eruit gestemd en moet je naar afvallerseiland? Ben jij de snelste van afvallerseiland bij de terugkom opdracht en mag je weer meespelen voor de winst, het gebeurt allemaal. Op dit moment strijden nog 24 Veraclessers om de winst, dus het wordt steeds spannender. Ook zal er nog een ultieme terugkomopdracht komen, dus er kan nog van alles gebeuren!

Een lustrum kan natuurlijk geen lustrum zijn zonder het verkopen van exclusieve merchandise. Naast het lustrumshirt waar bijna iedereen van Veracles nu in rond loopt, kon je ook een unieke lustrumkalender kopen. Met leuke feitjes, weetjes, mopjes, puzzels, maar ook erg leuke foto’s hebben vele Veraclessers hun huis met deze kalender helemaal lustrum-proof gemaakt. Ook zijn wij een samenwerking aangegaan met Visualais, die prachtige ontwerpen heeft gemaakt voor het lustrum. Haar kunst is te aanschouwen op een trui, longsleeve of totebag, en deze zijn dan ook zeer recent gepast en besteld. Hopelijk mogen al deze gelukkige Veraclessers hun Visualais x Lustrum merch gauw bemachtigen. Houd ook zeker de lustrum socials in de gaten, want misschien komt er nog wel meer merchandise aan!

Tot slot willen we natuurlijk ook even vooruitblikken op aankomende evenementen. Op zondag 17 maart zal er een benefietwedstrijd georganiseerd worden door de lustrum commissie. Op deze dag zullen verschillende Veraclessers tegen elkaar zaalvoetballen en mag er natuurlijk ook aangemoedigd worden. Naast het zaalvoetbal, zullen er nog wat andere naaste activiteiten georganiseerd worden, die wij binnenkort bekend maken. Het geld wat deze dag opgehaald gaat worden, zullen wij doneren aan het goede doel. Ook deze maken wij binnenkort bekend. Zet 17 maart dus zeker in de agenda, want dit wil je niet missen!

Als de benefietwedstrijd is geweest, zal de lustrumweek snel volgen. Voor wie het nog niet helder voor de bril heeft: 29 april t/m 3 mei moet je in je agenda hebben geblokt. Ook op 4 mei zal nog een lustrumactiviteit georganiseerd worden samen met de Veralumni, hou ook deze dag vrij! Binnenkort zullen wij alle activiteiten bekendmaken op instagram, dus wees alert. Twee week later zal een grote groep enthousiaste Veraclessers vertrekken op de lustrumreis. De locatie is nog geheim, maar het gaat een onvergetelijke ervaring worden.

Lieve groene vrienden, wij als lustrumcie zijn erg blij dat wij dit voor onze mooie vereniging en voor jullie mogen organiseren. Bedankt voor jullie enthousiasme en waardering en geniet van dit jaar! 💚