Nieuws

Op naar de 1/8 finale van de beker

Zaterdag 22 januari om 15.00 was het dan eindelijk weer zover, er stond weer een wedstrijd op het programma voor de meiden van Kamernet/Veracles Dames 1. Het was niet zomaar een wedstrijd, een potje in de tussenronde van de nationale beker tegen competitiegenoot Rivo Rijssen. De eerdere wedstrijd dit seizoen had al uitgewezen dat dit geen makkelijke pot zou worden. Een 21-12 achterstand in de vierde set moest nog worden weggepoetst om met de volle buit naar huis te gaan.

Met dit in het achterhoofd begonnen de dames in het groen sterk, ze liepen dan ook snel uit naar een voorsprong van een puntje of 3 á 4 en lieten de voorsprong nauwelijks glippen. Vooral passer/lopers Daniëlle Scholing en Laura Hamming kwamen er goed doorheen aan zowel de buitenkant als achter de 3 meter. Op een stand van 20-24 in het voordeel van Veracles werd er door de coach van Rivo Rijssen een wissel toegepast die niet conform de regels was met een protest van Arno van Solkema als gevolg. Nadat het spel even stil had gelegen werd de libero toch naar de kant gehaald. De meiden wisten dit setpoint helaas niet te benutten waarna Rivo ook de volgende setpoints wegwerkte. Het zesde setpoint was op 25-27 uiteindelijk wel raak.

In de tweede set begon van Solkema met dezelfde 6, deze set werd echter matig begonnen, het gevolg was dan ook een 6-0 achterstand en een time out. In de loop van deze set werden Nienke Bijma, Wies van Solkema en Jet Oosterheert erin gebracht om verandering te brengen in het spel. Het spel veranderde inderdaad maar ook deze meiden konden uiteindelijk niet voorkomen dat de tweede set dik verloren werd: 25-14. In de setwissel ontstond er enige commotie aangezien de scheidsrechter de shirts niet goed gecontroleerd had en er dus een shirtwissel moest plaatsvinden tussen Jet Oosterheert en Renée Houkes. Nadat het spel 10 minuten had stilgelegen kon er in de derde set, met dezelfde 6 als waarmee de tweede was geëindigd, gestart worden.

Het stilliggen van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van Kamernet/Veracles Dames 1, de eerste 3 punten gingen naar de Groningse dames en er leek ook meteen wat leven in de ploeg te sluipen. Het inbrengen van Wies van Solkema en Jet Oosterheert bleek een gouden zet want dit duo wist elkaar moeiteloos te vinden en er werden dan ook deuken in de grond geslagen door de diagonaal die eerder die week haar verjaardag gevierd had. Een echt dikke setwinst werd het echter niet, Rivo bleef zich namelijk in de set knokken door voornamelijk een erg sterk verdedigende libero. Een klein dipje in deze set bracht nog Renée Houkes in het veld en zij bracht met wat slimmigheid precies op tijd weer vaart in het spel: 20-25 en 1-2 voor.

Gelijk in de laatste set werd duidelijk dat Rivo nog niet opgegeven had, de eerste 15 punten ging het razend gelijk op en moest er punt voor punt geknokt worden. Waar Veracles passend en verdedigend enorm netjes stond te spelen werden er serverend en aanvallend net wat teveel foutjes gemaakt toen ook deze foutjes uit het spel gehaald werden, knakten de meiden uit Rijssen. De voorsprong werd uitgebouwd, blokkerend werd er nog hier en daar wat machtsvertoon laten zien en verdedigend bleef het erg solide waardoor Rivo eigenlijk geen kansen meer kon creëren. Met 18-25 werd de wedstrijd beslist en dus speelt Kamernet/Veracles Dames 1 donderdag 27 januari tegen Djopzz Regio Zwolle volleybal Dames 1 in de 1/8 finale van de beker.