Nieuws

Opnieuw winst voor Dames 1

Opnieuw winst voor Dames 1

Gisteren was het alweer zover: De eerste thuisspeeldag van 2023! Nadat de meeste Veracles teams gewonnen hadden, mochten wij om 20:00 aantreden tegen Apollo D2 en waren we vastberaden om het goeie voorbeeld van de andere teams te volgen. Aan het begin van dit seizoen wonnen wij na een spannende wedstrijd in Borne met 3-1, maar wat zou het deze keer worden? 

Onder aanmoediging van onze geweldig koe Vera, begonnen we de wedstrijd meteen goed met een lekkere aanval van Noëlle. Daarna liep Apollo uit en greep Paul op 1-4 meteen al in met een time out. We kwamen terug en de rest van de set ging het heel erg gelijk op, waardoor het einde van de set ook spannend was. Op 24-22 had onze Mirthe nog even een wondje, waardoor de wedstrijd even stil lag. Toen kwam onze Haak erin om te serveren en dankzij een geweldige serve van haar wonnen we de eerste set met 25-22! 

De tweede set waren wij degene die sterker begonnen en daardoor nam Apollo op 3-0 al meteen een time out. Mede dankzij veel serve fouten van Apollo’s kant, konden wij lekker in ons eigen spel komen en liepen we gedurende de set steeds iets verder uit. Door een uitslagen bal van een van de passerlopers van Apollo, wonnen we de tweede set met 25-21. 

Nu we 2-0 voor stonden waren we natuurlijk nog meer gebrand om de drie punten in Groningen te houden, dus we gingen er weer vol voor in set 3. Ook in deze set ging het weer heel erg gelijk op, het verschil bleef steeds maar 1 of 2 punten, wat het voor het publiek ook een erg leuke wedstrijd maakte. Op 24-22 serveerde Apollo fout, wat ook wel eens te maken zou kunnen hebben met ons publiek (want onze supporters maakten natuurlijk weer erg veel geluid) en wij wonnen dus met 3-0! 

Door deze overwinning staan we in de stand nu gelijk met Apollo, wat natuurlijk extra lekker is. Volgende week spelen we maar liefst 2 keer een thuiswedstrijd tegen Donitas, op donderdag de achtste finales van de beker en op zaterdag een competitie wedstrijd. Dat moet je natuurlijk niet missen! Kom zeker allemaal kijken en geniet (net zoals ons) van ons publiek en van de wedstrijden. 

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen