Studentenvolleybal
Groningen

Sneek- Veracles heren 1

Sneek- Veracles heren 1

VC Sneek HS1 - Twister Veracles HS1

Zaterdag 11 februari mochten we aantreden tegen de koploper VC Sneek (fé sé Snits op z'n Fries). Gehavend door blessures en ziektes gingen we met z'n tienen naar de buurprovincie. De reistijd werd goed benut door Ab (Bart Haddink) die zich op de heenweg een aantal keer in en uit de basis wist te praten. Een setje pakken was de doelstelling, of misschien wel ijdele hoop vooraf. De Snekers hadden in de struikhal overtuigend gewonnen met 4-0.

Eenmaal aangekomen en na tabatha 1 en 2 afgewerkt te hebben mochten we het veld op. Switch (Merijn Schakelaar), Vinçenzo(Hessel van Hout), Ab, Eddie (Dennis Sikkens), Iep (Thijs Ipema), Spelbederf (Coen Stellingwerf) en Mario(Laurent Jensma) mochten starten. Dit zevental startte ook daadwerkelijk toen de wedstrijd begon. Sneek leek dit te verzaken en begon niet scherp aan de wedstrijd. Daarnaast bleken zij twee goede spelers te missen. Zo onder de indruk van de verlate start van de Snekers vergat Veracles fouten te maken. Een duidelijke en onverwachte 14-25 stond er op het scorebord. Dankzij het goed druk houden met de serve en een lage foutenlast was de doelstelling rap behaald.

Geleerd van onze fouten tegen Donitas afgelopen week, besloten wij in Sneek de tactiek van Donitas toe te passen. Deze zandstrooitechniek, zie hierover ook het keurige wedstrijdverslag van Donitas over vorige week, pasten de heren van Veracles aardig toe. De set werd aan Sneek gelaten met 25-16.

Doorpakken in de derde set was nodig, en deze werd met 20-25 binnengehengeld. Iets meer hangen en wurgen dan de eerste set, met name omdat Sneek wat wakkerder leek en de heren van Veracles wat meer fouten begonnen te maken. Gelukkig hebben we dit binnen de perken weten te houden waardoor het gezang aan Sneker kant (na het winnen van een set kwam er wat geluid uit) verstomde.

In de vierde set werd duidelijk de rust bewaard om fit te blijven voor de beslissende vijfde set. De heren van Veracles spaarde hun krachten en leken totaal niet scherp meer. Mario liet de middens een paar keer vrij inslaan en kreeg een enkeltje bank. The Eagle (Dennis Sikkens) kreeg last van een hongerdipje, waardoor Verschunox (Rik Verschuren) mocht proberen hoe het nou eigenlijk is om op dia te spelen. Duidelijke cijfers in het voordeel van de heren uit Sneek, 25-11.

De vijfde set. De laatste set. De beslissende set. Kan de nummer 9 winnen van de koploper. Natuurlijk kan dat, en dat hebben we ook gedaan met 13-15. Door slim de teugels te laten vieren in de vierde set (ezelsbruggetje krijgt u cadeau) kon er in de 5e set goed doorgepakt worden. Van een achterstand 8-4 knokten we ons terug naar 8-9, de time-outs van de coach van Sneek mochten niet baten. Na een paar puntjes wisselen kon Ab met een knappe serve-serie de set, en daarmee de winst naar ons toetrekken. Mocht Sneek kampioen worden, wat ze van harte gegund is, dan kunnen we in ieder geval zeggen dat we uit van de kampioen gewonnen hebben. Mocht Lycurgus H2 kampioen worden, dan kunnen en zullen we alsnog zeggen dat we uit van de kampioen gewonnen hebben.

-Mario

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen