Nieuws

Veracles dames 2 wint met 3-2 van Olhaco!

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Veracles – Olhaco op het programma. De uit wedstrijd was eerder dit seizoen met 3-1 verloren, we hadden dus wat recht te zetten! We speelde net als de vorige thuis wedstrijd in de Koos Duppen hal en dan ook nog eens om half 6 in plaats van half 4. Het was dan ook nog even spannend of de autisten van het team dat wel aan konden. Maar vol goede moed begonnen we aan onze warming-up, het mocht wel een lange warming-up worden want het was in de hal net zo koud als buiten.

Denise, Renee, Julia, Sara, Aline en Amarens waren de zes die mochten gaan beginnen. De afgelopen twee wedstrijden hadden we al laten zien dat ook wij goed kunnen beginnen en dus deden we dat nu ook maar. Na de eerste service beurt stonden we al 3-0 voor, maar de voorsprong waren we ook al snel weer kwijt. Het was Olhaco die het eerst twintig had en ook het eerste setpunt had. Maar met een harde klap van Sara werd die weggeslagen en was het de beurt aan ons. Wij grepen wel onze eerste kans en dus ging de eerste set met 26-24 naar ons!

De tweede set waren we even vergeten wat we moesten doen. De service ging bij ongeveer iedereen fout en bij de pass ging het niet veel beter. Aan het einde van de set probeerde we het nog even op te pakken maar voor we het wisten stond er bij Olhaco al vijfentwintig op het scorebord.

Na het verlies van de tweede set leken we nog niet helemaal wakker te zijn. We begonnen weer slordig met veel fouten. We stonden zelfs met 6-14 achter maar toen was het Eline die even een mooie service serie maakte waardoor we weer bij waren. Daar achteraan kwam ook Renee nog met een serie waardoor het verschil was gemaakt en we de set wonnen met 25-23.

Na de wissel van kant konden we beginnen aan set vier en hopelijk ook de laatste set. Maar we kwamen er al snel achter dat dit niet onze favoriete kant was. Set twee hadden we hier ook al verloren en dat leek nu ook te gaan gebeuren. De pass was weer niet optimaal waardoor de aanvallers maar moeilijk tot score kwamen. De set ging dan ook met 16-25 verloren

Nou dan moesten we de vijfde set maar gaan winnen. Aline had er met de tos in ieder geval voor gezorgd dat we aan de goeie kant zouden eindigen dus daar lag het niet aan. Er werd door iemand nog even gezegd dat het maar tot de 15 was en we dus echt goed moesten beginnen. Zo gezegd zo gedaan. Met de wissel stond het al 8-2, dat kon niet meer mis gaan. Met een ruime stand van 15-4 wonnen we de laatste set!

Een mooie 3-2 overwinning in een nogal wisselvallige wedstrijd. Volgende week zijn we vrij maar op 25 februari komen wij weer in actie. We mogen het op nemen tegen Sneek dames 3 in Sneek. Amarens en Marit zijn dan nog aan het genieten van de sneeuw dus die moeten we helaas missen. We kunnen dus wel wat publiek gebruiken. We hopen jullie dan ook allemaal zaterdag 25 februari in Sneek te zien!