Nieuws

Veracles DS1 komt net te kort tegen koploper Alterno

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstijd op de planning. Get Fit Girl/Veracles DS 1 mocht aantreden tegen de koploper en tevens kampioen van de topdivisie A. De wedstrijd in Apeldoorn hebben wij met 3-2 gewonnen, dus Alterno was gebrand om vandaag de winst te pakken.

Om 20:00 uur kon de wedstrijd in de Struikhal beginnen met een goed gevulde tribune. Veracles begon met: Silke, Annemarie, Ilse, Tess, Carmen, Kirsten en met Daniëlle als libero. Annemarie slaat de eerst bal voor ons binnen en Tess mag beginnen met serveren. Met veel servicedruk, een stabiele passlijn, weinig eigen fouten en kansen afmaken, creëren we een voorsprong van 14-8. Na twee killblocks van onze ‘killblock’ Annie trekken we de eerste set naar ons toe met 25-16.

Onder het motto ‘Never change a winning team’ begint Veracles in set 2 met dezelfde zeven speelsters. Tess mag beginnen met serveren en serveert ons direct even naar een 3-0 voorsprong, dat is toch een lekker begin. Met Ilse Sinnige op service kunnen we de achterstand ombuigen in een voorsprong met een stand van 18-17. Met onder andere een makkelijk scorende Carmen Haak bouwen we onze voorsprong uit naar 21-19 en mag ons servicekanon Janine Koetje het veld betreden. Op 24-22 slaat wie anders dan Carmen deze set voor ons binnen.

Na een 2-0 voorsprong was het doel duidelijk, Alterno met 3-0 naar huis sturen, zodat we mooi op tijd aan het bier konden. Helaas liep dit toch anders dan gepland. Alterno ging beter serveren en kreeg de passlijn van Veracles aanzienlijk onder druk. Op een stand van 8-11 kwam Jet het veld in voor Annemarie en pakt ze onder andere een killblock en een snoekduik onder het mom van ‘met Jet aan het net is het dikke pret’. Op 13-15 kwam Annemarie het veld weer in voor Jet en onder luid applaus en gezang van het publiek nam Jet weer plaats op de bank. Jet gaat ons na dit seizoen namelijk helaas verlaten na zes seizoenen bij deze mooie vereniging die ze zelfs ook nog een jaar heeft mogen besturen. Op 22-18 mocht ook Mirjam het veld betreden voor Silke. Mirjam was onze reddende engel die eerst als vervanger van Wies optrad en zelfs nog als onze enige spelverdeelster heeft gefunctioneerd toen Silke helaas door haar enkel ging. De derde set verliezen we helaas met 19-25.

De vierde set was duidelijk niet onze set. Noëlle Nelis mocht deze set starten in plaats van Carmen Haak. Met te veel eigen fouten en een goede servicedruk van Alterno keken wij al snel tegen een achterstand aan. Op 13-17 mocht Carmen Haak het veld betreden voor Tess Leemreize. Ook mocht Carmen Vlas nog het veld betreden in deze set om weer te serveren, helaas hebben was dit ook haar laatste wedstrijd in het Veracles groen. Op 16-24 werden ook Mirjam en Kathi nog even het veld ingewisseld en was er ook een luid applaus vanuit het publiek voor Kirsten, van wie we helaas ook afscheid gaan nemen. Deze set ging verloren met 16-25.

Na 2-2 volgt uiteraard een vijfde set. Een prachtig killblock van Annemarie en Kirsten brengt ons op een gelijke stand van 2-2. Op 4-4 wordt onze Koetje het veld weer ingewisseld om te serveren. Helaas zullen we haar volgend seizoen ook niet meer zien in Veracles Dames 1. Dankzij een killblock van Ilse wisselen we met 8-7 van kant. Een mooie pass van Haak en aanval van Noëlle brengt de stand op 10-9. Helaas trekken wij aan het kortste einde en wint Alterno deze set met 15-12

Al met al was het helaas niet genoeg om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar aan ons geweldig publiek lag het in ieder geval niet. We willen de Groene Hel weer bedanken voor een fantastisch seizoen en hopen jullie volgend seizoen allemaal weer terug te zien op de tribune. Helaas hoort bij de laatste thuiswedstrijd ook het afscheid nemen van bepaalde speelsters. Zo zullen we Jet, Kirsten, Carmen, Janine, Mirjam en onze Duitse vriendin Kathi helaas volgend seizoen niet meer in Veracles Dames 1 zien. We spelen zaterdag onze allerlaatste wedstrijd van het seizoen om 16:00 in Sneek en we gaan er alles aandoen om het seizoen winnend af te sluiten.