Nieuws

Verlies voor dames 1

Verlies voor dames 1

Na een lange rit vanuit het hoge Noorden naar de hoofdstad van Nederland,  Amsterdam, kwamen de speelsters van IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles D1 aan bij de Amstelcampus voor een wedstrijd tegen Pharmafilter US D1. Gezien de stand in de ranglijst zou het nog wel eens een spannende wedstrijd kunnen gaan worden. Helaas niets was minder waar, met iets meer dan een uur spelen was de strijd al beslist.

Pharmafilter US overheerste vanaf het eerste punt. Alles wat bij hun goed ging, ging bij ons fout. De pass kwam niet, wij maakten de ballen niet af, servicedruk lag niet hoog genoeg (waardoor zij de ballen meteen konden afmaken) en ook de vechtersmentaliteit van de vorige twee wedstrijden was minder aanwezig. Deze set verloren wij met 25-12. Op naar de tweede set met als doel meer servicedruk te leveren en ons eigen spelletje te gaan spelen.

De tweede set begonnen we met een frisse start. Opnieuw beginnen en de eerste set achter ons laten. De eerste paar punten hielden we beter stand. Het begon al iets meer op goed volleybal te lijken. Maar toch denderde de Pharmafilter trein over ons heen. Zij speelden met veel tempo, waar wij niet in mee konden. De tweede set eindigde in een 25-15 verlies.

Nu moesten we de komende twee sets sowieso winnen om er nog een vijfsetter van te maken. Gewoon risico nemen in de service en de aanval. Kortom, alles geven wat we in ons hadden!

De 3e set leek een keerpunt te worden. Met meer servicedruk zetten wij Pharmafilter meer onder druk en konden wij zelf gaan scoren. Wij stonden zelfs voor met 3-8 aan het begin van deze set.  Helaas hielden we dit niet al te lang vol en lieten we ze steeds dichter bij komen. Tot een stand van 11-11, hierna nam Pharmafilter het initiatiefweer over. En uiteindelijk wonnen zij ook de derde set met een stand van 25-17.

Conclusie van deze wedstrijd voor ons is: trek hier een leerpunt uit, Pharmafilter was beter maar ook hebben wij ons niveau niet gehaald. De hele week voluit trainen, hoofden weer omhoog en op naar de bekerwedstrijd zaterdag. Dan spelen wij weer tegen Sudosa-Desto D1 waar wij vorige week met  3-2 van gewonnen hebben. HUP GROEN!

Verslag van Britt Schreurs, IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen