Studentenvolleybal
Groningen

Winst in de groene hel!

Winst in de groene hel!

Nog voordat er één bal aangeraakt was stonden de teams al op scherp. SV Dynamo probeerden de thuisclub te verontrusten door op het “thuisveld” te beginnen met de warming up. Nadat tijdens de toss door Dynamo ook nog eens voor het veld gekozen werd bleek des te meer dat dit een plan was om de dames van Veracles uit de tent te lokken.

Deels lukte dit, al was het dan alleen maar om met nóg meer motivatie aan de wedstrijd te beginnen. Met de fanatieke groene aanhang in de rug begint de eerste set zeer gelijk opgaand. Mede door veel serve fouten aan de kant van Veracles kan Dynamo telkens enkele punten uitlopen waardoor Veracles achter de feiten aan loopt. Echter blijken de studentes uit Groningen wederom over een “over mijn lijk” mentaliteit te beschikken en boven de twintig punten worden de punten hard binnen geslagen. Met 25-22 gaat de eerste set naar Veracles.

Waar het bijna de gehele eerste set spannend bleef, duurde dat in de tweede set iets minder lang. De hele set door was Veracles de betere ploeg en dankzij sterk en geconcentreerd spel werd ook de tweede set gewonnen, 25-18.

De derde set bleek een traktatie voor het publiek te worden. Veracles liet de bezoekers compleet kansloos en over de gehele set was de voorsprong minstens 10 tot 12 punten. Elke kans werd genadeloos afgemaakt en sporadisch kwam Dynamo nog aan volleyballen toe. Het publiek begon al langzaam het clublied in te zetten omdat de winst zo goed als binnen bleek te zijn. Met maarliefst 25-11 werd ook de derde set binnen gehaald en zo bleven alle punten in Groningen.

Aanstaande Zaterdag gaan we de koppositie verdedigen in een rechtstreeks duel met de nummer 2, Apollo. We hebben er zin in. Hup Groen!

Verslag door Leon Koehorst, assistent trainer coach van IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen