Nieuws

VCP's binnen Veracles voor een veilige vereniging

VCP's binnen Veracles voor een veilige vereniging

Binnen onze vereniging zijn twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld, namelijk Griselle Storteboom en Mandy Verhoef. 

De taak van de vertrouwenscontactpersonen omvat het opvangen van slachtoffers van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag van leden van de vereniging of personen die een nauwe band hebben met de vereniging, indien dit gedrag zich in de context van de vereniging heeft afgespeeld. Daarnaast is de vertrouwenscontactpersoon beschikbaar voor situaties die betrekking hebben op de vereniging die je liever niet met het bestuur wilt bespreken. De vertrouwenscontactpersoon zal namelijk altijd een neutrale houding aannemen en is onafhankelijk van het bestuur.

De vertrouwenscontactpersonen zijn laagdrempelig aanspreekbaar, mochten er vragen of zorgen zijn bij incidenten. Belangrijk om te weten is dat de vertrouwenscontactpersonen niet verantwoordelijk zijn voor de oplossing van een incident. Wel luisteren ze aandachtig naar je verhaal en kijken ze samen met je welke vervolgstappen er mogelijk zijn. Zij kunnen je ook doorverwijzen naar externe partijen.

De inhoud van de gesprekken zal altijd vertrouwelijk blijven. Wel is de vertrouwenscontactpersoon verplicht om een notitie van het gesprek te maken en dit te delen met het bestuur. Je mag zelf bepalen wat er precies in deze notitie komt te staan. Dit mag natuurlijk ook anoniem.

Voel je altijd vrij om onze VCP's een berichtje te sturen of aan te spreken mocht je daar behoefte aan hebben!